Rôzne Správy

Každý kút nášho malého Slovenska ukrýva v sebe rôzne podoby krásy. Či

Ilustračný obrázok k článku Každý kút nášho malého Slovenska ukrýva v sebe rôzne podoby krásy.
Či
Zdroj: Dnes24.sk

Každý kút nášho malého Slovenska ukrýva v sebe rôzne podoby krásy. Či už je to dynamická metropola, malebný Liptov, Orava a Kysuce, alebo štíty našich veľhôr.

Sedem mesiacov verejnosť hlasovala na internetovom portáli Slovakregion v súťaži Najkrajšie mesto a obec Slovenska 2016. Po úspešnom minulom roku, keď Spišská Nová Ves obsadila druhé miesto a len o pár hlasov zaostala za Prievidzou, tento rok zabodovala na plnej čiare. Podľa výsledkov hlasovania sa stala Spišská Nová Ves s počtom hlasov 31 566 najkrajším mestom na Slovensku za rok 2016. Prvenstvo získala v konkurencii 144 miest z celého Slovenska. Druhú priečku obsadila neďaleká Levoča, ktorá získala 24 654 hlasov a bronzová priečka patrí s počtom hlasov 24 051 Bardejovu. Vyzerá to tak, že za najkrajší kút môžeme podľa týchto výsledkov označiť východ republiky.

Ružomberok sa nachádza v prvej desiatke najkrajších miest. Naše mesto získalo spolu 16 451 hlasov a skončili sme na šiestom mieste. Predbehli sme tak mestá ako Košice, Zvolen či Sabinov.

Bodovala aj Likavka

Najkrajšou obcou sa tento rok stali Smižany, ktoré získali v ankete 20 541 hlasov. Z nášho okresu sa dostala do top desiatky obec Likavka, ktorú podporili respondenti 9011 hlasmi.

Oficiálne verejné odovzdávanie cien pre víťazov sa bude konať v januári 2017 vo Výstavisku Incheba v Bratislave.

Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
10 najkrajších miest a obcí Slovenska: Ako obstál Ružomberok?
6
Galéria
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM