Kultúra Rôzne Správy

Práce umelcov z Bieloruska spojené s ich prezentáciou si môžu návštevn

Ilustračný obrázok k článku Práce umelcov z Bieloruska spojené s ich prezentáciou si môžu
návštevn
Zdroj: Dnes24.sk

Práce umelcov z Bieloruska spojené s ich prezentáciou si môžu návštevníci Liptova aj kúpeľní hostia pozrieť v Kúpeľoch Lúčky už v utorok 8.11.2016. Výstava potrvá do štvrtku 10.11.2016, vždy v čase od 10:00 do 17:00 hod.

Vstup na podujatie v Kúpeľnom hoteli Choč je bezplatný.

„Naše kúpele sú medzi bieloruskými klientmi veľmi obľúbené, spolupráca je na veľmi dobrej úrovni, svedčí o tom aj fakt, že sami Bielorusi napísali knihu o slovenských kúpeľoch s názvom „Živá voda Slovenska". Bielorusi sú veľmi otvorený a priateľský národ, ktorý prejavuje úprimný záujem o Slovensko. K nám chodia bieloruskí klienti pravidelne počas celého roku. Prioritou je samozrejme liečba a prevencia rôznych ochorení. V lete ich lákajú najmä prírodné krásy, hrady a zámky a v zime je to skvelá lyžovačka na liptovských kopcoch spojená s kúpaním v našich termálnych bazénoch s liečivou minerálnou vodou," prezradila riaditeľka Kúpeľov Lúčky Anastázia Mičková.

Zdroj: OOCR Region Liptov

Jediné liečivé liptovské kúpele často realizujú rôzne prezentačné akcie. Podujatie s Bielorusmi však realizujú po prvýkrát. „Podobné aktivity môžu priniesť viac návštevníkov z Bieloruska na Liptov, a spestriť program všetkým klientom, ktorí si vybrali pre svoj kúpeľný pobyt Liptov. Vo všeobecnosti majú Slováci o Bielorusoch veľmi málo informácií, čo je možno škoda, lebo sme si veľmi blízki a je tu reálny potenciál pre lepšiu spoluprácu, rozvoj pracovných a priateľských vzťahov," povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Okrem „živej vody", ktorá bude k dispozícii zahraničným hosťom počas celého ich pobytu, Kúpele Lúčky pre umelcov pripravili aj Slovenský večer, ktorý sa uskutoční v stredu 9.11.2016 s tra­dičnou slovenskou kuchyňou a programom. Návšteva z Bieloruska si tak bude môcť vychutnať napríklad tradičnú važeckú pochúťku, alebo si pripiť nefalšovanou slovenskou borovičkou.

Zdroj: YouTube.com
Kúpele Lúčky žijú dňami bieloruských umelcov
7
Galéria
Zdroj: OOCR Region Liptov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM