Kultúra Rôzne Správy

V Univerzitnej knižnici KU sa stretli skúsení básnici aj začínajúci tvor

Ilustračný obrázok k článku V Univerzitnej knižnici KU sa stretli skúsení básnici aj
začínajúci tvor
Zdroj: TASR

V Univerzitnej knižnici KU sa stretli skúsení básnici aj začínajúci tvorcovia poézie, aby poodhalili krásu a tajomstvo vzniku vlastných básní a ukázali, že aj napísať dobrú báseň môže byť skutočná veda.

Prvú časť stretnutia s názvom Poetry Quartet viedol doc. Mgr. et Mgr. Ján Gavura, PhD., básnik, prekladateľ, editor, vydavateľ, literárny vedec a vysokoškolský pedagóg (Filozofická fakulta Prešovskej univerzity v Prešove). Autorský recitál s jeho sprievodným slovom predviedli hostia: Bogomil Ďuzel (Macedónsko), Iztok Osojnik (Slovinsko), Nick Brooks (Škótsko) a Juraj Briškár (Slovensko).

Druhá časť stretnutia bola venovaná slávnostnému vyhláseniu výsledkov III. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže „Slávme to spoločne 2016“, ktorej vyhlasovateľmi sú Pedagogická fakulta Katolíckej univerzity a Klub Tomáša Munka v Ružomberku.

Po vyhlásení víťazov a udelení knižných odmien sa mohli súťažiaci zúčastniť na hodnotiacom seminári, ktorý svojimi odbornými radami obohatili členovia poroty: doc. Marián Milčák, PhD., básnik, prekladateľ, literárny vedec a vysokoškolský pedagóg (Filozofická fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach), Mgr. Jana Juhásová, PhD., literárna vedkyňa a vysokoškolská pedagogička (Filozofická fakulta Katolíckej univerzity v Ružomberku) a už spomínaný Ján Gavura.

Zdroj: TASR

Porota ocenila týchto študentov:

1) miesto: Katarína Hrabčáková, doktorandka FF PU v Prešove

2) miesto: Mária Bilá, študentka FF PU v Prešove

3) miesto: Jozef Horvát, študent FF KU v Ružomberku

Čestné uznanie: Martina Pomikalová, študentka FF KU v Ružomberku

Oceneným srdečne blahoželáme a všetkým účastníkom prajeme veľa tvorivej sily!

Autor: František Trstenský

Aj napísať báseň je veda: Diskutovali o tom na Katlíckej univerzite
5
Galéria
Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM