Tlačové správy

123athlon: Tri športové podujatia naprieč Liptovom aj pre amatérov

V priebehu letných prázdnin sa na Liptove opäť odohrá séria troch športových podujatí, ktoré spája myšlienka triatlonu. A na každé z podujatí sa pridá nová disciplína. Otestujte svoju vytrvalosť a prečítajte si viac info!

Ilustračný obrázok k článku 123athlon: Tri športové podujatia naprieč Liptovom aj pre amatérov

Myšlienka 123athlonu vznikla, keď Liptovom ešte nevládla bežecká mánia. No prírodné podmienky ako stvorené na plávanie, beh aj cyklistiku dali zárodok myšlienke vytvoriť podujatie, ktoré zvládnu aj amatéri.

25.7.2015, 21:30, Námestie Osloboditeľov Liptovský Mikuláš, NIGHTRUN – nočný beh mestom

Kým letné horúčavy nie každému vyhovujú na behanie, príjemný teplý letný večerný beh zaručene bez úpalu si môže vyskúšať každý začiatočník bežec, ako aj zdatnejší športovci. Je Ideálne podujatie na prvý súťažný beh v živote bežca má len 5km okruh, ktorý môžu tí, čo vládzu, zvládnuť aj dva krát, čím si trasu predĺžia na 10km. Behom troch ročníkov NIGHTRUNu v Liptovskom Mikuláši sa počet bežcov viac než zdvojnásobil na 260 v minulom roku. Organizátori očakávajú nárast na rovnakej trati aj tento rok.

8.8.2015, 9:00, Hrabovo, Ružomberok, CROSS DUATLON – horský duatlon

Novinkou v sérii podujatí 123athlon je organizácia vlastného duatlonu. Kým počas predošlých ročníkov bol do série zapojený dlhoročný duatlon v Žiarskej doline, tento rok sa vlastný horský duatlon uskutoční na Maline Brde. Vôľa organizátorov bola urobiť sériu športových eventov naprieč Liptovom a cyklistickú 4,5km trasu po asfaltovej ceste z Hrabova na Malino Brdo, doplní beh do kopca na ďalších troch kilometroch.

22.8.2015, 9:00, Liptovský Trnovec, CROSS TRIATLON – triatlon pomimo asfaltu

Letné prázdniny sa na Liptove ukončujú amatérskym triatlonom už piaty rok. Pokiaľ hovoríme amatérskym, je to najmä preto, že neprofesionáli, ktorých láka vyskúšať kombináciu 500m plávania v Liptovskej Mare, 15km na horskom bicykli po poliach a lúkach a 5km behu po lúke a prašnej ceste, väčšinou neskúsia preteky, kde sú aj „profíci“. No „hobíci“, ako sa ľudovo neprofesionálnym súťažiacim hovorí, sú obzvlášť vítaní na každom z podujatí 123athlonu. Séria bola stvorená práve pre to, aby si ju skúsili ľudia, ktorí s takýmito súťažami nemajú predošlú skúsenosť, no sú pre nich atraktívne a zvládnuteľné.

Každý účastník si môže zvoliť, či sa chce zúčastniť jedného, ľubovoľných dvoch, alebo celej série troch podujatí. Podstatné je dať si výzvu a prekonať samého seba. Všetky informácie na www.123athlon.sk a aktuality na Facebooku 123athlon.

Plagát k akcii nájdete TU

123athlon: Tri športové podujatia naprieč Liptovom aj pre amatérov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM