Jaroslav Dodok Kultúra

Katolícka univerzita má talent: Študenti ukázali aj Rómea a Júliu po východniarsky

O tom, že Katolícka univerzita má talent sa mohli presvedčiť všetci, ktorí v utorok 20. novembra zavítali do Auly Jána Pavla II. na kultúrno-zábavnú súťaž s názvom „KU má talent“.

Ilustračný obrázok k článku Katolícka univerzita má talent: Študenti ukázali aj Rómea a Júliu po východniarsky
Foto: Jaroslav Dodok

Univerzitné pastoračné centrum v spolupráci s Pulz Rádiom pripravili pre študentov ďalší ročník tejto talentovej súťaže.

Plná aula talentov

Študenti Katolíckej univerzity dali svojim spolužiakom jasne najavo, že v sebe skrývajú skutočný talent, ktorý ich odlišuje od ostatných spolužiakov. Miestnosť bola zaplnená do posledného miesta a prichádzajúci diváci si nemali na konci ani kde sadnúť. Vyhľadávali si miesta na schodoch, či postávali v horných častiach auly.

V role moderátorov sa tento rok predstavili študenti žurnalistiky Rastislav Kuba a Peter Debnár, ktorí pôsobia aj v školskom Pulz Rádiu. Ako vysunutý moderátor, ktorý sa pohyboval v hľadisku sa predstavil minuloročný aktívny účastník akcie Miloš Hrabovský.

Odborná porota, ktorá sa tento rok usadila v strede hľadiska pozorne sledovala vystúpenia 14 prihlásených účinkujúcich. Za pedagógov sa v porote predstavila Viera Hubová, Ján Gnčaga a Helena Palaťková, za študentov to bol Ján Kamodi a Univerzitné pastoračné centrum reprezentoval duchovný otec Ondrej Šmidriak.

Víťazstvo nečakali, ale predsa vyhrali

Každý divák, ktorý vstúpil do auly dostal so vstupenkou hlasovací lístok, kde mal možnosť zakrúžkovať svojho favorita. A nájsť toho pravého bolo tento rok naozaj veľmi ťažké. Diváci v aule si mali možnosť pozrieť svetelnú laserovú show, vypočuť si sólový spev či duetá, nechýbal ani moderný či ľudový tanec. Spevácko – tanečné čísla striedali pantomímy, recitály a divadelné scénky, doslova nabité príslovečným slovenským humorom. Účinkujúci si pre divákov pripravili aj východniarsku verziu divadelnej hry Rómeo a Júlia.

Po skončení vystúpení sa porota odobrala, aby spomedzi 14 účinkujúcich vybrala svojho favorita. Stal sa ním študent Matej Zrebný, ktorý divákom predviedol electric dance show. „Dúfal som v to, že by som mohol vyhrať, ale to asi každý z nás. Som veľmi rád, že sa mi to podarilo. Napriek tomu, že to nebolo veľmi dlho nacvičované, pretože som sa dlho rozhodoval, či sa prihlásiť alebo nie. Nechal som si to na poslednú chvíľu, preto moje vystúpenie bolo väčšinou improvizáciou,“ prezradil svoje pocity tesne po vyhlásení výsledkov víťaz poroty Matej Zrebný.

Auditórium si za víťazku zvolilo za Veroniku Polomskú, ktorá sa predviedla s herecko – speváckym číslom, kde zakomponovala i náboženský motív. Išlo o príbeh nádejnej herečky, ktorá prišla nato, že to nie je tá cesta, ktorou sa chce uberať. „Toto som naozaj nečakala. Ďakujem všetkým, ktorí za mňa hlasovali. Boli tu perfektné talenty a nečakala som, že sa v súťaži predstaví toľko skvelých výkonov,“ povedala víťazka diváckeho hlasovania Veronika Polomská. V záverečnom príhovore prezradila, že divadlo hrávala už na strednej škole, takže svoj talent rozvíja už niekoľko rokov.

Student24/Simona Ivančáková

OBRAZOM: Aj Katolícka univerzita má svoje talenty
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM