Jozef Milan Rôzne

Aj my sme tu a chceme chodiť tam, kde vy!

V piatok 22. júna Slovenský zväz telesne postihnutých detí a mládeže RUŽIČKY v Ružomberku usporiadal v strede mesta 1.ročník podujatia MESTO bez BARIÉR.

//„Ak chceme odstraňovať stavebné bariéry, najskôr musíme mať otvorené srdcia a odstrániť bariéry v duši každého z nás,“ //povedala na úvod akcie moderátorka Alexandra Staňová. Oficiálne otvorenie patrilo predsedníčke domácej organizácie Marte Krišandovej a viceprimátorovi Stanislavovi Bellovi, pretože mesto prevzalo záštitu nad podujatím. Svoje interpretačné schopnosti v rámci programu, v ktorom boli diváci ponúknutí chlebíčkom či zákuskom, predviedli mladé speváčky-herečky z muzikálovej školy ALKANA.

Ružičky pripravili túto akciu už po druhý raz s cieľom upozorniť širšiu verejnosť, majiteľov obchodov a inštitúcie, že tu s nami žijú postihnuté deti a mládež, a ich RODIČIA, ktorí majú problém sa k nim dostať, keď majú so sebou svoje deti. **„Robíme túto akciu preto, aby ľudia, ktorí majú vozíky, sa vedeli dostať do lekární, na poštu, ap., lebo obyčajne sú tam schodíky, ktoré tomu zabraňujú,“ **povedala aktivistka a matka postihnutého dieťaťa Anna Gontkonská. Usporiadatelia si chcú aj odsledovať, či sa v meste niečo zmení, či akcia má nejaký zmysel.

SZTP Ružičky v Ružomberku tvoria rodičia z obyčajných rodín, ktorí sa stretávajú, pomáhajú si a robia spoločné akcie, napríklad tvorivé dielne, kde deti vyrábajú veci podľa toho, čo ktoré zvládne; tieto výrobky sa snažia prezentovať na trhoch a jarmokoch, aby ukázali, čo všetko ich deti dokážu.

RK SZTP Ruzicky
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM