Jozef Milan Samospráva

Ako bude vyzerať most cez Váh? Hlasujte do konca novembra

V júni bola vyhodnotená urbanisticko-architektonická súťaž Modernizácia pešieho mosta Ružomberok – Likavka. Mesto ponúka občanom možnosť hlasovať o časovom horizonte stavby a vzhľade nového mosta na internetovej stránke mesta www.ruzomberok.sk.

Ilustračný obrázok k článku Ako bude vyzerať most cez Váh? Hlasujte do konca novembra
Foto: Jozef Milan

Cez dnešnú lavičku ponad Váh prejde denne približne osemtisíc ľudí. O spracovaní projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie, a tým aj o ďalšom postupe súvisiacim s obnovou mosta sa bude rozhodovať na mestskom zastupiteľstve 18. decembra, napísal portál liptov.sme.sk.

„Už teraz však môže verejnosť hlasovať, či chce obnovu v krátkodobom horizonte alebo nie. Okrem názoru na približný termín môžu ľudia hlasovať aj za konkrétny návrh z deviatich možných. Rovnako je možné organizátorom poslať odkaz, či postreh v súvislosti s mostom,“ povedala hovorkyňa primátora Michaela Milá. Hlasovanie potrvá na stránke mesta www.ruzomberok.sk do 1. decembra. „Bude slúžiť ako nezáväzná pomôcka poslancom pri rozhodovaní,“ dodala Milá.

Vo fotogalérii sú návrhy zo súťaže, ktoré odborná porota vyhodnotila ako najlepšie. Zvíťazil návrh spoločnosti Strásky, Hustý a partneri, s. r. o. z Brna.

súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…listi-157327

zdroj: rk24/ liptov.sme.sk;

Modernizácia pešieho mosta Ružomberok – Likavka
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM