Jozef Milan Rôzne

Ako z mŕtveho spraviť živé

Oživiť centrum mesta by mali zvýhodnené podmienky pre zakladanie letných terás, ktoré schválilo Mestské zastupiteľstvo v Ružomberku.

Poslanecký klub Ružomberok bez korupcie predložil na rokovanie ostatného zastupiteľstva materiál, ktorý umožní podporiť zriaďovanie letných terás v pešej zóne za poplatok 3,–€/m2 a rok. Dôvodová správa konštatuje, že mesto je vnímané občanmi a návštevníkmi ako mŕtve aj preto, že v centre mesta sa len málo a sporadicky zriaďujú terasy, ponúkajúce posedenie s občerstvením. Hoci sa poslanci stotožnili s týmto konštatovaním, problémy sa objavili predovšetkým v právnej rovine.Vedenie mesta nesúhlasilo s navrhovaným riešením, lebo nie je v súlade s nariadením o využívaní nezastavaných plôch v majetku mesta a taktiež nie je možné meniť dane a poplatky v priebehu roka.

Po vyjasnení si niektorých sporných bodov a mimoriadnom rokovaní poslaneckých klubov počas prestávky bol materiál s úpravami v uznesení schválený ako Dodatok k Zásadám hospodárenia s majetkom mesta. Po jeho zverejnení umožní podnikateľom využiť pri zriaďovaní letných terás znížený poplatok za štvorcový meter priestoru.

RK letne terasy
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM