Jozef Milan Samospráva

Aktivisti Nie benzínke: Prehrali sme my - Ružomberčania

V pondelok sme uverejnili správu o začatí výstavby čerpacej stanice oproti Hypernove, v ktorej boli informácie o stavebnom povolení. Požiadali sme o stanovisko aktivistov kampane "Povedzme NIE benzínke na sútoku Revúcej a Váhu!", ktoré vám ponúkame taktiež v plnom znení.

Ilustračný obrázok k článku Aktivisti Nie benzínke: Prehrali sme my - Ružomberčania
Foto: Jozef Milan

Postoj petičného výboru k začatiu stavby benzínky:

Takto pred rokom sme boli hlavne veľmi nahnevaní, akým spôsobom sa v Ružomberku nakladá s verejným majetkom a ako sa z podnikateľov, ktorí zaviedli mestské zastupiteľstvo, robia strategickí investori. Dnes v nás prevláda smútok. Medzičasom sa v Ružomberku potichu zrealizovala úplne na čierno ďaľšia benzínka, na čo sme už ani nevládali reagovať. Sme smutní z toho, že v Ružomberku sú čestní podnikatelia znevýhodnení. Nášmu mestu nič netreba viac ako zdravé podnikateľské prostredie, lebo to prináša prácu pre ľudí a investície do mesta.

Sme presvedčení, že slušní investori budú Ružomberok pri takejto správe vecí verejných obchádzať veľkým oblúkom. Je predsa jasné, že nikto nepôjde do súťaže s miestnymi „podnikateľskými“ skupinami, ktoré si vedia zabezpečiť u primátora a poslancov v zastupiteľstve výhodné podmienky a súhlas pre akýkoľvek projekt. Iróniou celej tejto kauzy je, že práve primátor, ktorý postavil svoju volebnú kampaň na sloganoch o načúvaní mestu a občanom, vytvára atmosféru, kde hlas občanov je to posledné a zbytočné. Z toho vyplýva náš smútok – prehrali sme my – Ružomberčania.

zdroj: petičný výbor Nie benzínke

Stavebné povolenie pre stavbu : „Čerpacia stanica PH – Nábr. Gen. M.R.Štefánika“ povolilo Mesto Ružomberok

  • Žiadateľ : Europetrol, s.r.o., Azovská 1080/5, 821 01, Bratislava – Ružinov, IČO : 36787809
  • Č. j. : OSS-9657/5589/2012-TX1-ŠO zo dňa 29.10.2012
  • Nebytová budova – budova pre obchod a služby
  • Parcelné č. 5965/6, kataster : Ružomberok
  • Stavba dočasná – lehota nájmu do 10.08.2026

Ďalej informujeme občanov i tom, že podľa stavebného zákona stavenisko musí byť označené ako stavenisko s uvedením potrebných údajov o stavbe a účastníkoch výstavby. Takáto tabuľa – označenie sa na oplotení staveniska predmetnej stavby nachádza a poskytuje každému základné informácie o stavbe.

zdroj: Stavebný úrad – mesto Ružomberok

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM