Jozef Milan Rôzne

AKTUALIZOVANÉ: Nepokúšajte svoho anjela strážneho!

Pravdepodobnou príčinou vážnej dopravnej nehody, pri ktorej sa 3. mája večer zrútil v Žiline z nadjazdu mimoúrovňovej križovatky naložený kamión priamo pred prichádzajúce osobné auto, bola priveľká rýchlosť jazdy.

„52-ročný vodič z Hlohovca utrpel vážne zranenia potom, keď pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky. Rozmerná súprava dostala šmyk, zabalansovala, prerazila zvodidlá a spadla na nižšie položenú cestu,“ //informovala hovorkyňa žilinského Krajského riaditeľstva Policajného zboru Jana Balogová a dodale, že //" 30-ročný vodič prichádzajúceho auta z trebišovského okresu sa už nestihol vyhnúť nepredvídateľnej prekážke. Pri náraze utrpel našťastie iba ľahké zranenia."

Pôvodná správa Včera (3. 5.) podvečer boli žilinskí hasiči vyslaní k dopravnej nehode kamiónu a osobného auta na Mostnú ulicu. Na estakáde kamión prerazil zvodidlá a spadol na vozovku o úroveň nižšie, kde doňho narazilo osobné vozidlo. V čase nehody sa vo vozidlách nachádzali iba vodiči, pričom obidvaja boli zranení. Vodičovi kamiónu poskytli prvú pomoc hasiči z Popradu, ktorí v čase nehody náhodou prechádzali okolo.

„Hasiči vytiahli vodiča kamiónu cez predné okno von z kabíny, našťastie nebol zakliesnený. Následne ho naložili na nosidlá a odovzdali záchrannej zdravotnej službe, ktorá ho spolu s vodičom osobného auta odviezla na ďalšie ošetrenie“, povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová. „Následne bolo potrebné zabezpečiť vozidlá proti vzniku požiaru a odstrániť aj odtrhnuté zvodidlo v dĺžke cca 30 metrov. Po vykonaní všetkých potrebných činností sa vrátili späť na hasičskú stanicu“, dodala hovorkyňa.

RK DN zilina
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM