Jozef Milan Iné športy

Atletická Kinderiáda finišovala v Bratislave, naši nesklamali

Základná škola Zarevúca z Ružomberka vyhrala začiatkom mája regionálne kolo atletických pretekov Kinderiáda a spolu s dvomi školami z Liptovského Mikuláša sa zúčastnili národného finále, ktoré sa uskutočnilo 30.5. v atletickom areále Slovenskej techn

Osemčlenné zmiešané družstvá z 24 slovenských základných škôl súťažili v hode plnou a kriketovou loptou, v skoku do diaľky z miesta a z rozbehu, v šprinte na 60 m a záverečnou disciplínou bol štafetový beh 4 × 60 m. Súťažné pravidlá určujú, že družstvá tvoria chlapci a dievčatá po jednom z 2. až 5.ročníka. Ružomberskú ZŠ-ku reprezentovali dievčatá: Lucia Kršková, Emma Plazová, Klára Zigová a Natália Némethová. Chlapčenský tím tvorili: Adam Nižňanský, Adrián Petruf, Filip Benčo a Dominik Hereng. Obe skupiny manažovali Dagmar Petruf-Huťková, učiteľka ZŠ, a tréner Peter Krška.

V celkovom hodnotení skončila ZŠ Zarevúca na 9.mieste. „Po víťazstve v regionálnom kole sme mali vyššie ambície, a to skončiť do tretieho miesta. Zranenie v našom chlapčenskom tíme nám spravilo ale škrt cez rozpočet,“ povedal na margo výsledku Peter Krška. Výborné výsledky dosiahol Adrián Petruf, žiak 3.ročníka, ktorý vyhral hod plnou loptou (váži 1 kg) a beh na 60 metrov. Klára Zigová vyhrala hod kriketovou loptičkou a Lucia Kršková skončila spolu so súperkou na 2. a 3.mieste s rovnakým časom.

Výsledky národného kola 6. ročníka Kinderiády

  1. Bratislava, Tbiliská 4 ZŠ – 140 (body)
  2. Lipt. Mikuláš, ZŠ M.R.Martákovej – 142
  3. Košice, ZŠ Trebišovská – 149

. 9. Ružomberok, ZŠ Zarevúca – 184

zdroj: www.kinderiada.sk ilustračné foto: ruzomberok24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM