Jakub Forgács Krimi

Autobus v priekope nabúral do stromu: Exkluzívne svedectvo cestujúceho z Ružomberka!

Hrozivú zrážku, po ktorej skončil autobus v priekope, zažil na vlastnej koži. Mladý pasažier (20) vyrozprával, ako si pamätá na nehodu, ktorá sa udiala cestou do Ružomberka. Takto ju zachytil na autentických záberoch!

Ilustračný obrázok k článku Autobus v priekope nabúral do stromu: Exkluzívne svedectvo cestujúceho z Ružomberka!
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu popoludní došlo neďaleko Banskej Bystrice k zrážke autobusu, smerujúceho do Ružomberka, s Opelom Insignia. „Z doposiaľ nezistených príčin vodič (60) z Banskej Bystrice, ktorý viedol Opel Insignia v smere Donovaly – Polkanová, prešiel v rovnom úseku cesty do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim autobusom,“ uviedla policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Vozidlá sa stali neovládateľné

„Došlo k nárazu prednej ľavej časti vozidla Opel do prednej bočnej ľavej časti autobusu. Následkom stretu vozidiel došlo k odlomeniu ľavého predného kolesa autobusu a ľavého predného kolesa osobného auta, čím sa opel stal neovládateľným, prešiel znova do protismeru, kde opustil vozovku a spadol do rozmočenej priekopy. Autobus sa stal rovnako neovládateľný, zišiel plynule z vozovky, vpravo v smere jazdy, kde v priekope zachytil strom, do ktorého narazil prednou časťou a zastavil,“ pokračovala hovorkyňa.

Vodiči boli podľa slov Petrovičovej podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. „Pri dopravnej nehode sa zranil vodič vo vozidle Opel, ktorý bol sanitkou prevezený do nemocnice na ďalšie pozorovanie. V autobuse sa zranil zrejme nejaký cestujúci, muž (24) z Krupiny, ktoré rovnako odviezla služba rýchle zdravotnej pomoci do nemocnice,“ povedala hovorkyňa so slovami, že celková škoda bola predbežne vyčíslená na 25 000 eur.

Exkluzívne svedectvo

Podarilo sa nám získať exkluzívne svedectvo od mladého Ružomberčana, ktorý sedel v čase zrážky v autobuse. „Bol som u kamarátky na víkend a išiel som domov zo Zvolena do Ružomberka. Za Banskou Bystricou, pred Starými Horami, sa to stalo,“ začal svoje rozprávanie Ružomberčan Filip Stripský (20).

„Sedel som úplne vzadu a už sa mi trochu driemalo a len som zrazu počul silný náraz. To ma prebralo, chytil som sa pevne za sedadlo predo mnou a potom to dosť silno hrmotilo, sklo vpredu lietalo a celkom dlho trvalo, kým sme zastali,“ pokračoval Filip.

„Nikomu sa nič vážne nestalo, iba vpredu mali zo dvaja ľudia krvavú tvár, čo ich sklo porezalo. Šofér hneď povedal, aby všetci rýchlo vyšli von, aby to náhodou nebuchlo a o chvíľu už prišla sanitka, polícia a hasiči o polhodinu od havárie,“ povedal so slovami, že šofér vybavil náhradný autobus zo Zvolena, ale kým prišiel, tak Filip odišiel do Ružomberka autom s priateľom jedného dievčaťa, ktoré bola tiež v autobuse.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z miesta nehody tak, ako ich zachytil mladý Ružomberčan priamo na mieste

Foto: Filip Stripský

Hrozivé zábery z miesta nehody: Autobus skončil po náraze v priekope
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM