Jozef Milan Samospráva

Bambiriáda 2014: Ružomberskí študenti vyzvŕtali župných poslancov

Študentský parlament v Ružomberku, SZUŠ Jánoš a OZ Galaxy organizovali počas týždňa festival práce s deťmi a mládežou Bambiriáda 2014. Jednou zo sprievodných akcií bola aj diskusia študentov (hlavne študentiek) stredných škôl s poslancami Žilinského samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Bambiriáda 2014: Ružomberskí študenti vyzvŕtali župných poslancov
Foto: Jozef Milan

Stretnutie mladých ľudí s poslancami Vyššieho územného celku Žilina sa uskutočnilo v prednáškovej sále Spojenej školy na ulici Scota Viatora. Na báze dobrovoľnosti sa ho zúčastnili študenti zo Strednej odbornej školy polytechnickej, Gymnázia Š.Moyzesa, Strednej zdravotníckej školy M.T.Schererovej a domácej Spojenej školy. Okrem poslanca VUC Stanislava Bellu, ktorý sa ospravedlnil zo zdravotných dôvodov, boli prítomní všetci ostatní: Ján Bednárik, Peter Caban, Dušan Lauko a Michal Slašťan. Pozvaný primátor mesta Ján Pavlík sa ospravedlnil.

Diskusiu moderovali zástupcovia Študentského parlamentu Barbora Móciková a Ľuboš Dubovecký, o kultúrny program sa postarala SZUŠ Jánoš. „Myslím si, že veľa študentov ani len netušilo, čo to VÚC je a kto z nášho mesta či okresu nás tam zastupuje. Oboznámenie sa so základnými informáciami je takým našim hlavným cieľom,“ povedala Barbora.

Otázky v diskusii sa týkali len sčasti župných kompetencií, ako problém napájania sa vlakových spojov na autobusy prímestskej dopravy, alebo otázka študentských zliav. Väčší záujem mládeže vzbudzovalo športové a kultúrne vyžitie v samotnom meste, systém dotácií na rôzne činnosti, pracovné miesta a nové investície. Pre bývalého primátora Michala Slašťana bola debata o riešení mestských problémov úprimná a podnetná.

RK - študenti a poslanci VÚC
6
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM