Petra Janigová Futbal

Béčko porazilo aj Dolný Kubín a kraľuje regiónu

Po druhý krát v priebehu troch týždňov zvíťazila rezerva MFK v derby zápase. Po druhý krát aj otočila zápas a Dolný Kubín vyprevadila na Oravu s výsledkom 3:1.

Už v 6. minúte mali dobrú šancu na otvorenie skóre domáci, Gerec si zbehol do šestnástky, nahral Bezákovi a ten bez okolkov vypálil, no loptu zastavila spojnica Trablíkovej brány. V ďalších minútach uviazla hra v strede ihriska a keď sa dopredu konečne dostal aj Kubín, bol z toho aj gól. Na konci rýchlej akcie v 26. minúte bol Dolinajec, ktorý krížnou strelou našiel pravý vinkel Zichovej brány. Po trošku prekvapivom góle sa však Ružomberčania nezložili, práve naopak. Neustále sa tlačili dopredu, pokúšali šťastie a tiež brankára Trabalíka. V 41. minúte sa dobrá lopta od Almaského dostala až pred Kováča, no ten z hranice veľkého vápna mieril iba do náručia kubínskeho gólmana. Minútu pred prestávkou to ale Vladimírovi Kováčovi vyšlo. Presným pasom ho našiel opäť Almaský a úplne voľný ružomberský záložník z rohu päťky vyrovnal na 1:1.

Po zmene strán to na trávniku obojstranne ožilo a druhý gól mohli pridať hostia. Najprv pálil zblízka Ujčík, Zich jeho tutovku nohami vyrazil, o chvíľu sa ho rovnako pokúšal prekonať aj Drengubiak, no ružomberský gólman zachránil nohami aj po druhý krát. Na druhej strane Bezákovu gólovú strelu zblokovala obrana, ale Nagyov prienik už Oravci zastaviť nedokázali. Dobre rozbehnutého kapitána MFK tak v šestnástke zabrzdil faulom Demko a rozhodca ukázal na biely bod. Na rolu exekútora sa cítil aktívny Bezák a dobre spravil, strelou do protipohybu upravil na 2:1. Pohľadný futbal s množstvom šancí pokračoval aj naďalej. Aj keď ku koncu zápasu chcel Kubín spraviť ešte niečo s výsledkom, v 81: minúte všetky túžby hostí zarezal Ondrík. Po Kováčovej prihrávke si najprv pozasekával obrancov a vydarený individuálny prienik zakončil aj nádherným gólom. O dve minúty ešte skúsil korigovať Ujčík, ale jeho strelu zastavila žrď Zichovej brány.

Vladimír Rusnák, tréner MFK Ružomberok B: „Som rád, že dnes sme vyhrali a teší ma, že chlapci otočili zápas. Prvý polčas sme hrali dosť pod psychickým tlakom, bola tam taká kŕčovitosť, chýbala ľahkosť a inkasovaný gól nás ešte viac ubil. Mali sme šťastie, že sme v závere polčasu vyrovnali. V druhom polčase som chlapcov v kabíne upokojil a malo to svoj efekt. Zvýšili sme aktivitu, prišli krásne góly a myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Dnes to bol vynikajúci zápas, vynikajúce derby, ja ďakujem divákom za potlesk.“

**MFK Ružomberok „B“ – MFK Dolný Kubín 3:1 (1:1) ** Góly: 45. V. Kováč, 65. M. Bezák (z pok. kopu), 82. Ondrík – 26. Dolinajec, ŽK: 55. M. Bezák, 71. Ondrík – 39. Sivčevič, 64. J. Demko, rozhodovali: Michlian – Ádám, Jankovič, 323 divákov

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM