Jozef Milan Krimi

Belania idú poprosiť poctivého zlodeja

Štátna cesta I/59 z Ružomberka do Banskej Bystrice pretína mestskú časť Biely Potok. Križovatka s priechodom pre chodcov je chránená z oboch smerov ohraničenou rýchlosťou. Bola, pokiaľ jednu dopravnú značku niekto neodcudzil.

Z dopravnej značky, ktorá stála v smere do Banskej Bystrice pred mostom cez rieku Revúca, ostala iba rúrka (obr.1). Krádež sa stala zhruba pred mesiacom, v čase, keď sa domácemu poslancovi Vojtechovi Mackovi podarilo zrealizovať svetelnú tabuľu – radar, ktorý upozorňuje vodičov na prekročenie povolenej rýchlosti v opačnom smere (obr. 5). Ako naša 24-ka zistila na Mestskom úrade v Ružomberku, za bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky zodpovedá Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR v Žiline, ktoré bolo bez odkladu písomne informované.

Ružomberok24 požiadal vo štvrtok 24.5. hovorkyňu KR PZ o stanovisko ku problému a následne – na jej žiadosť – sme zaslali aj fotodokumentáciu, ktorú môžete vidieť v galérii. Odpoveď čakáme.

**Mesiac od krádeže dopravnej značky môžu autá jazdiť cez kritický úsek 70 kilometrovou rýchlosťou, keďže KR PZ nie je schopné vec vyriešiť. **Belanom preto neostáva nič iné, len poprosiť poctivého zlodeja, aby im dopravnú značku vrátil.

RK Biely Potok
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM