Ivana Milanová Rôzne

Bezplatné školenia pre učiteľov budú aj v Ružomberku

Odborné nakladateľstvo RAABE v spolupráci s Duálnou akadémiou a s podporou jednotlivých odborov školstva pozývajú všetkých pedagógov základných škôl na bezplatné školenia s názvom Technika/Pracovné vyučovanie.

Ilustračný obrázok k článku Bezplatné školenia pre učiteľov budú aj v Ružomberku
Zdroj: TASR

Bezplatné 90-minútové školenia sa budú konať v deviatich mestách Slovenska (Bratislava, Nitra, Trnava, Trenčín, Senica, Košice, Prešov, Poprad, Ružomberok) v čase od 12. 9. 2016 do 21. 9. 2016. Ich cieľom je rozvíjanie manuálnych zručností žiakov v ZŠ vo vzťahu k posilneniu vzdelávacej oblasti Človek a svet práce.

„Naším zámerom je predstaviť učiteľom základných škôl nové, alternatívne spôsoby vo vyučovaní vzdelávacej oblasti Človek a svet práce. Máme pre nich pripravené názorné ukážky ako viesť atraktívnu a zmysluplnú výučbu, ktorá motivuje žiaka nielen k dobrým výsledkom, ale tiež k celoživotným aktivitám v oblasti technických a prírodných vied,„ povedala Mgr. Mira Schrimpelová, konateľka odborného nakladateľstva RAABE Slovensko. Ako dodala, „učitelia budú mať možnosť vyskúšať si, ako aktívnym spôsobom rozvíjať natoľko potrebnú kreativitu a manuálne zručnosti. A chýbať nebudú ani ukážky modelových hodín s využitím námetov na tvorbu aj potrebnú teóriu vďaka novým pracovným zošitom Pracovné vyučovanie a Technika z produkcie RAABE.“

Lektor školení


Septembrové školenia RAABE budú prebiehať pod taktovkou skúseného lektora – Mgr. Jana Krotkého, Ph.D. z Pedagogickej fakulty Západočeskej univerzity v Plzni, vedúceho Oddelenia technickej výchovy na Pedagogickej fakulte Západočeskej univerzity v Plzni a vedúceho Centra didaktických a multimediálnych výukových technológií. Je absolventom doktorandského štúdia „Informačné a komunikačné technológie vo vzdelávaní". Jeho hlavným predmetom záujmu je využitie moderných technických výukových prostriedkov vo vzdelávaní a implementácia nových technológií najmä do výučby technicky orientovaných predmetov na základných školách. Výsledky metodickej a výskumnej činnosti publikuje v podobe celého radu odborných článkov, publikácií alebo úžitkových a priemyselných vzorov.

Nové pracovné zošity

Pracovné zošity Pracovné vyučovanie pre 3. a 4. ročník základných škôl sú koncipované tak, aby na jednej strane spĺňali požiadavky vyplývajúce zo štátneho vzdelávacieho programu, zároveň však učiteľom pomáhajú nájsť si vlastnú cestu a prístup k vyučovaniu tohto predmetu. Vychádzajú ako reakcia na rozšírenie časovej dotácie o 1 vyučovaciu hodinu na prvom stupni základných škôl podľa nového ŠVP pre ZŠ. Sú názornou ukážkou, že aj v podmienkach slovenských základných škôl je možné realizovať netradičný prístup k pracovnému vyučovaniu, a to bez obchádzania ŠVP. Vedú učiteľa k tomu, ako vytvoriť pripravené pracovné prostredie, kde by mohli žiaci tvoriť, experimentovať, spájať veci nečakaným spôsobom, objavovať nové súvislosti. U žiakov chcú zase dosiahnuť, aby ich tvorenie nekončilo zvonením na konci vyučovacej hodiny.

Prečítajte si tiež:

Výlet mladíka (17) skončil v ružomberskej nemocnici: spadol v Bike parku

Ružomberský policajt zabehol „Od Tatier k Dunaju“ za 65 hodín a vyhral

Bezplatné školenia pre učiteľov Pracovného vyučovania a Techniky
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM