Ivana Milanová Rôzne

Biely Potok opeknel: Domáci zatočili so špinou...

Celé kopy špiny a odpadkov! Ročné úsilie nezodpovedných bordelárov, ktorí vyhadzujú, čo sa im chce a kde sa im to zachce, odstraňovali v sobotu obyvatelia mestskej časti Biely Potok. Lokalita vďaka záslužnej činnosti zhruba stovky dobrovoľníkov dosta

Od tohto víkendu si cyklisti môžu nerušene vychutnávať oddych na trase od Bieleho Potoka po Podsuchú, pretože občianske združenie Centrum Belanov v spolupráci so všetkými voľnoaktivitovými združeniami a dobrovoľníkmi vyčistili okolie svojej mestskej časti. Zbieranie odpadkov popri cestách a koryte rieky Revúcej, malo byť už druhýkrát darčekom nielen pre samotných obyvateľov, ale aj pre našu zemeguľu, ktorá oslávi svoj deň 22. apríla.

Do jarného upratovania sa zapojila asi stovka dobrovoľníkov, nechýbali ani deti zo Základnej školy Belianka, futbalového klubu a Hnutia kresťanských spoločenstiev detí – eRko. Neporiadok nechce tolerovať ani členovia klubu dôchodcov, domáceho Červeného kríža, členovia Klubu kresťanských demokratov, spevokolu Rosa, či ďalších združení, ktoré priložili ruku k dielu a dobrej myšlienke. Všetkých po ťažkej práci čakal na školskom dvore teplý guľáš a chlieb s masťou a cibuľou.

Aj seniori Bieleho Potoka sa zapojili do čistenia prírody. Prechádzali okolo Revúcej v Luhoch, ku lavičke Do Uhliska a po cyklistickom chodníku zbierajúc odpad späť do centra Bieleho Potoka. **„Nazbierali sme veľké množstvo predmetov a vecí, ktoré tu nemali byť. Nenarástli. No“ zasadil " ich tu človek. A robí to pravidelne, dá sa povedať, že denne. Zamyslime sa všetci spoločne: Je to naozaj správne ?", **kladie si rečnícku otázku predsedníčka klubu seniorov Vilma Mišíková.

Den zeme BP
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM