Kultúra

Stáva sa už tradíciou, že jeden z prvých novembrových piatkov sa ulice ce

Ilustračný obrázok k článku Stáva sa už tradíciou, že jeden z prvých novembrových piatkov sa ulice
ce
Zdroj: Dnes24.sk

Stáva sa už tradíciou, že jeden z prvých novembrových piatkov sa ulice centra dolného Liptova rozžiaria svetlami pestrofarebných lampiónov. Nebude tomu inak ani tento rok – 11. novembra o 16.30 hod. sa v Parku Š. N Hýroša stretnú všetky zážitkuchtivé deti a dospelí, aby sa už po šiesty krát vydali na Lampiónový sprievod svätého Martina.

Lampióny je možné už v týchto dňoch zakúpiť vo všetkých miestnych papiernictvách.

„Úvod programu bude patriť Legende o hrdinovi a nadčasovému odkazu sv. Martina, ktorý môže byť príkladom pre malých aj veľkých. Divadielko o legende pripravia najmladší členovia Ružomberského divadla RosaThea. Potom sa už sprievod presunie do ulíc po trase Park Š. N. Hýroša – Veľký závoz – radnica – Námestie A. Hlinku – Malý závoz – Podhora – Mostová ulica a potom sa stretneme opäť v parku. Tento ročník bude špeciálny práve tým, že bude mať hneď niekoľko oslávencov – v piatok 11. novembra majú meniny všetci Martinovia a preto by práve nositelia tohto mena nemali na sprievode chýbať. Po sprievode v parku odštartujeme malú martinskú oslavu – príďte, určite neoľutujete!“ pozýva Marianna Stančoková z Občianskeho združenia RosArt, ktoré spolu s Mestom Ružomberok, Materským centrom Nevedko a MAS Dolný Liptov podujatie organizuje.

Zdroj: TASR

Svätý Martin je inšpiratívnou osobou aj dnes

Môže byť vzorom pre súčasníkov, aby ich city nezaslepil vlastný egoizmus a pohodlie, ale dokázali byť citliví aj na potreby druhých. Zvlášť potreby tých, ktorých nepostretlo také šťastie, že môžu mať to čo pre svoj život potrebujú. „Súčasťou podujatia bude aj zbierka s názvom „Pretože viac je dať“. Benefícia je orientovaná na rodiny z nášho kraja, ktoré sa ocitli v sociálnych problémoch. Budeme vďační všetkým dobrým dušiam, ktoré do parku prinesú najrôznejšie hygienické potreby, napríklad mydlá, šampóny, potreby ústnej hygieny, toaletný papier, papierové vreckovky, či akékoľvek potreby osobnej hygieny. Dobre poslúžia núdznym rodinám aj čistiace prostriedky, pracie práčky, či čokoľvek čo je potrebné pre udržanie čistého a zdravého tela i domu. Vopred dobrodincom ďakujeme a prajeme všetkým zažiť ten hrejivý pocit, ktorý zrieknutie sa niečoho v prospech iných prináša. …pretože viac je dať!“ dopĺňajú organizátori z OZ RosArt a Ružomberského divadla RosaThea, ktoré momentálne pracuje na svojej ďalšej divadelnej inscenácii s plánovanou premiérou v závere roka 2016. Aktuality zo života divadla a občianskeho združenia nájdete na www.oz-rosart.sk.

V našej galérii si môžete pozrieť ako prebiehal sprievod minulý rok.

Lampiónový sprievod sv. Martina 2015
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM