Jozef Milan Rôzne

Bude Ružomberok mestom Národného stretnutia mládeže?

Viceprimátor Ružomberka Stanislav Bella prijal v stredu 18. júla zástupcov organizačného tímu Národného stretnutia mládeže 2013. Zámer pripraviť podujatie odsúhlasili na júnovom zasadnutí biskupi Slovenska, ktorí Ružomberok označili za jedného z troc

Národné stretnutie mládeže (NSM) je alternatívou pre slovenskú mládež, ktorá nepocestuje na budúcoročné Svetové dni mládeže v Rio de Janeiro. Tie sa uskutočnia koncom júla 2013. V obdobnom termíne by sa malo uskutočniť aj NSM. „Som nesmierne rád, že si organizátori vybrali práve naše mesto. Môžem prisľúbiť, že majú našu plnú podporu a urobíme všetko preto, aby sa stretnutie mládeže mohlo uskutočniť,“ povedal po rokovaní viceprimátor mesta. Z diskusie vyplynulo, že mesto má podmienky na realizovanie spomínanej akcie.

„Mesto sme si vybrali hlavne kvôli tomu, že je tu Katolícka univerzita a zdržiava sa tu veľa mladých ľudí,“ povedal riaditeľ Komisie pre mládež v Spišskej diecéze a člen Rady pre mládež a univerzity KBS Marek Uličný. Organizátorský tím podľa jeho slov ešte uvažuje aj nad alternatívou na východe a západe Slovenska. Zároveň informoval, že NSM na Slovensku by sa malo konať od 26. do 28. júla 2013. Definitívne rozhodnutie o mieste konania sa očakáva v auguste.

Martin Buzna, kancelária hovorkyne mesta/ ruzomberok24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM