Krimi Krimi

Bývajú vaši starší rodičia či príbuzní sami? Robte opatrenia voči darebákom najhrubšieho zrna!

V druhý februárový pondelok počas obeda zaklopali dvaja neznámi páchatelia na okno rodinného domu v Ružomberku, kde býva 88-ročná dôchodkyňa. Jeden z dvojice mužov vošiel dnu a keď videl, že pani je chorá, povedal jej, že sú zo zdravotníctva a priniesli jej darček.

Ilustračný obrázok k článku Bývajú vaši starší rodičia či príbuzní sami? Robte opatrenia voči darebákom najhrubšieho zrna!
Foto: Jozef Milan

„Následne z auta doniesol dve sady prikrývok a podušiek. Pani im chcela – ako vďaku za podarované veci – dať nejaké peniaze na cestu a vybrala pred mužom svoje úspory. Následne neznámy muž vytrhol dôchodkyni bankovky z ruky, vybehol von a z miesta ušiel spolu s ďalším mužom, ktorý ho čakal vo vozidle bielej farby,“ informovala verejnosť preventistka Okresného riaditeľstva PZ v Ružomberku Gabriela Tkáčová.

Páchatelia svojim konaním spôsobil poškodenej pani škodu odcudzením vo výške 800 eur. V prípade ich dolapenia im za prečin krádeže hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Akékoľvek informácie k prípadu žiadame občanov oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru, alebo na bezplatnú telefónnu linku 158.

Zdroj: or pz rk; ilustračné foto: rk24;

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM