Ivana Milanová Od Vás

Čarovná noc v Belianke

Kde bolo , tam bolo. Kde sa piesok lial a voda sa sypala, bola jedna maličká školička, ktorú Beliankou nazývali. A v tej školičke, v stredu 16. novembra , čarovná noc „Z rozprávky do rozprávky" sa konala.

Kým sa táto noc otvorila, prichádzali deti, rodičia, starí rodičia aj ich kamaráti do školy, aby predviedli, že „Belianka má talent“. V tejto malej súťaži ukázali, že sú dobrí speváci, tanečníci, športovci, hudobníci, kúzelníci aj choreografi. Prezentovali rodičom, kamarátom aj porote, že sa neboja vystupovať na verejnosti, že sú kreatívni, odvážni a vedia navzájom spolupracovať. Každý účastník „talentu“ bol odmenený a trom „naj „ v kategóriách: tanec, spev a iné odovzdala porota diplom a cenu.
Po tejto súťaži sa začali do prvej triedy „trúsiť“ rozprávkové bytosti. Prišli: čert, víla, striga, šašo, čierna pani, strašidlo, aby ukázali, že rozprávky čítajú, pozerajú, poznajú a majú ich radi. Všetky deti sa rozdelili do tímov , ktoré mali rozprávkové názvy. Žiaci ukázali, že poznajú názvy rozprávok, vedia, do ktorej rozprávky patria jednotliví hrdinovia, poznali rozprávky z prečítaných úryvkov , vedeli zložiť rozprávkový hrad a v noci ich čakalo veľa iných „rozprávkových“ aktivít.
Po ich ukončení a vyhodnotení sa všetci žiaci uložili k spánku. O 23. hodine , keď p. učiteľky kontrolovali školskú budovu, už všetky deti spokojne oddychovali .
Ráno, po rannej hygiene a raňajkách, odchádzali deti domov. Niektoré sa ešte vo dverách školy vyzvedali, či sa takáto čarovná noc bude opakovať. A tieto ich zvedavé otázky, boli tou najlepšou odmenou pre pani učiteľky, za ich čas s deťmi a ich prípravu na túto noc.

autor textu a fotiek: Mgr. Zdenka Mišíková

Carovna noc.
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM