Rôzne

Českí turisti nad Liptovskou Lúžnou v koncoch so silami: Chodník bol zavalený

V pondelok v podvečerných hodinách boli záchranári Horskej záchrannej služby z Nízkych Tatier požiadaní o pomoc. Skupina šiestich českých turistov sa pokúsila z hrebeňa Nízkych Tatier zostúpiť po turistickom chodníku do Liptovskej Lužnej. Chodník bol však nepriechodný.

Ilustračný obrázok k článku Českí turisti nad Liptovskou Lúžnou v koncoch so silami: Chodník bol zavalený
Zdroj: Dnes24.sk

Turisti sa nachádzali na hrebeni Nízkych Tatier v Sedle pod Skalkou, boli ale dehydrovaní a vyčerpaní. Na zostup do dediny nedokázali použiť turistický chodník, ktorý je po poslednej kalamite neschodný. „Skupina českých turistov sa týmto dostala do situácie, v ktorej si už nedokázala pomôcť. Záchranári im po príchode na miesto poskytli tekutiny a neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Následne boli terénnym vozidlom transportovaní na útulňu Ďurková, kde sa skupina českých turistov rozhodla zotaviť,“ informovala webstránka HZS.

HZS upozorňuje turistov, že každá osoba (resp.skupiny osôb), ktoré sa nachádzajú v horskej oblasti je povinná sa informovať na HZS alebo využiť všetky dostupné informačné zdroje o schodnosti chodníkov, lavínovom nebezpečenstve, informovať sa o vývoji počasia na SHMÚ tak, aby nedošlo k ohrozeniu vlastného života, zdravia alebo majetku, ani k ohrozeniu života, zdravia alebo majetku iných.

zdroj: hzs.sk; ilustračné foto: hzs;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM