Rôzne

Chce to pevné nervy: Železničiari opravujú trať medzi Ružomberkom a Ľubochňou

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali 5. októbra opravovať trať medzi železničnými stanicami Ružomberok a Ľubochňa. Práce sa budú vykonávať striedavo na oboch traťových koľajach v čase od 7:30 do 14:10 hod. a potrvajú do 10. októbra 2015.

Ilustračný obrázok k článku Chce to pevné nervy: Železničiari opravujú trať medzi Ružomberkom a Ľubochňou
Foto: Jozef Milan

ŽSR na trati medzi Ružomberkom a Ľubochňou opravujú geometrické polohy koľají, čím na tomto vyše 12-kilometrovom medzistaničnom úseku docielia zvýšenie bezpečnosti a komfortu vlakovej dopravy. Počas denných výluk sa realizuje podbíjanie koľají pomocou automatických strojných podbíjačiek a úprava štrkového lôžka do požadovaného profilu. Zároveň sa vykonáva aj údržba trakčného vedenia. Oprava geometrickej polohy koľaje je vykonávaná vlastnými kapacitami a hradená z vlastných zdrojov ŽSR s predpokladanými finančnými nákladmi vo výške 109 000 €.

Počas denných výluk je železničná doprava v traťovom úseku medzi Ružomberkom a Ľubochňou prevádzkovaná obojsmerne iba po jednej traťovej koľaji.

„ŽSR preto prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dochádza v dôsledku opravných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ informoval Martin Balkovský z Odboru komunikácie GR ŽSR.

Zdroj: GR ŽSR Bratislava; ilustračné foto: rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM