Jozef Milan Samospráva

Chcete stavať? Poslanci znížili cenu pozemkov na Milkove

Mesto Ružomberok vyhlásilo od novembra minulého roka dve kolá verejnej súťaže na predaj deviatich stavebných pozemkov v lokalite sídliska Klačno s názvom Milkov. Oba pokusy predať pozemky za cenu 40€/m2 boli neúspešné. Poslanci na ostatnom rokovaní preto znížili cenu.

Ilustračný obrázok k článku Chcete stavať? Poslanci znížili cenu pozemkov na Milkove
Foto: Jozef Milan

Kde je Milkov

Predmetom obchodnej verejnej súťaže je predaj 9 stavebných pozemkov, nachádzajúcich sa nad ulicou Kľačno na severne orientovanom svahu, s výhľadom na úbočie kopca Čebrať a na pohoria Veľkej a Malej Fatry. Príjazdová komunikácia je vedená z ulice Liptovská. Pod cestou sú vybudované inžinierske siete (verejný vodovod, splašková kanalizácia), prípoj el. energie bude vybudovaný na základe žiadostí o prípojku viacerých záujemcov. Následne bude komunikácia upravená krytom z asfalto-betónu a chodníkom s krytom so zámkovej dlažby.

Pôvodná cena pozemku

Pôvodná cena bola schválená v sume 40€/m2. V termíne predkladania ponúk v rámci druhého kola súťaže do 20.05.2013 nebola Mestu Ružomberok doručená žiadna ponuka na odkúpenie pozemkov. Dôvodová správa pre navrhované zníženie jednotkovej sumy preto predpokladala, že dôvodom nezáujmu bola výška kúpnej ceny za 1m2. Úspešní uchádzači budú musieť rešpektovať navrhované regulatívy pre výstavbu IBV v tejto lokalite, ktoré sú záväzné. Každá stavba v rámci tejto lokality musí byť v súlade s uvedenými zastavovacími podmienkami a musí byť zhotovená z vhodných stavebných materiálov.

Nová cena

Poslanci MsZ jednomyseľne schválili vyhlásenie ďalšej obchodnej verejnej súťaže s pôvodnými podmienkami, ale s minimálnou cenou za meter štvorcový vo výške 25 €.

Stavebné pozemky na Milkove
4
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM