Jozef Milan Futbal

Chlapci z ružomberského Detského centra Slovensko obhájili titul!

Do Mošoviec pri Martine zamierili v posledný septembrový víkend mladí futbalisti do 17 rokov na Majstrovstvá Slovenska vo futbale detí z detských domovov. Už 19. ročník tohto podujatia organizovalo Detské centrum Slovensko v spolupráci s hlavným partnerom - Slovenským futbalovým zväzom.

Ilustračný obrázok k článku Chlapci z ružomberského Detského centra Slovensko obhájili titul!
Zdroj: Dnes24.sk

Stretli sa tu futbalisti z rôznych kútov Slovenska a aj keď atmosféra bola priateľská, všetci prišli s rovnakým cieľom – vyhrať. Zápasy boli zaujímavé a čím ďalej napínavejšie. Hralo sa v dvoch skupinách, z ktorých do semifinále postúpili štyri najlepšie, dosť vyrovnané tímy – z Medzilaboriec, Ružomberka, Tŕnia a Sniny. Zlato z rúk prezidenta Detského centra Slovensko Viktora Blahu nakoniec prevzali chlapci z Ružomberka, ktorí znovu obhájili titul majstra, na druhom mieste skončil sympatický tím z Medzilaboriec a na treťom nemenej bojovní chlapci z Tŕnia.

Za najlepších hráčov turnaja boli vyhlásení Ondrej Ďuraj z DCSK Ružomberok a Vladislav Šamko z DeD Medzilaborce. Najlepším brankárom sa stal František Gažík z Medzilaboriec, no a špeciálnu cenu získal najmladší, ale veľmi šikovný Martin Pačan z Necpál. Odmenené boli aj dve futbalistky, ktoré svojou hrou za chlapcami rozhodne nezaostávali. Pre víťazov bola okrem pohára, medailí, diplomov a vecných cien najväčšou odmenou nominácia na Majstrovstvá sveta 2014 vo Varšave, kde si naši chlapci znovu zmerajú sily s kamarátmi z celého sveta ako Child Center Slovakia.

Podujatie okrem SFZ, ktorý na turnaji zastupoval Vladimír Lupták, koordinátor grassroots futbalu, ďalej podporili spoločnostiSOLCA, KeeperSport, Intersport, Continental Matador, NobelAutomotive Slovakia, QuehenbergerLo­gistics, COOP Jednota Martin, našemužstvo.sk, RZ Drienok, obec Mošovce a mažoretky z Ďanovej.

zdroj: Detské centrum Slovensko, Jaroslava Nemčíková

MS SR futbal
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM