Rôzne

Chodci a cyklisti pozor! V piatok 13-teho si ide polícia posvietiť obzvlášť na vás. Vieme, v akom čase

Policajti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vykonajú v piatok 13. novembra 2015 v čase od 12.00 hodiny do 18.00 hodiny na území Žilinského kraja osobitnú kontrolu. Zamerajú sa hlavne na vybavenie cyklistov a chodcov reflexnými prvkami.

Ilustračný obrázok k článku Chodci a cyklisti pozor! V piatok 13-teho si ide polícia posvietiť obzvlášť na vás. Vieme, v akom čase
Zdroj: Dnes24.sk

Piatková policajná akcia chce pozitívne ovplyvniť vývoj dopravnej nehodovosti na cestách v Žilinskom kraji, najmä eliminovať počet dopravných nehôd, pri ktorých dochádza k stretu motorového vozidla s chodcom, či cyklistom.

Policajti sa zamerajú najmä na rešpektovanie ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom, dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi s osobitným dôrazom na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prílb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti. Policajti budú počas kontroly aj preventívne pôsobiť na nemotorových účastníkov cestnej premávky.

Nezabúdajme, na cestách sa navzájom rešpektujme, správajme sa disciplinovane, ohľaduplne, dodržiavajme dopravné predpisy a nepreceňujme svoje schopnosti. Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM