Rôzne

Ďalšia akcia na cestách: Policajti idú dnes kontrolovať hlavne technický stav vozidiel

Policajti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline uskutočnia v utorok 26. augusta v Liptove dopravno-bezpečnostnú akciu v spolupráci s inšpektorátom práce, finančnou správou, cudzineckou políciou a Slovenským Červeným krížom. Informoval hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia akcia na cestách: Policajti idú dnes kontrolovať hlavne technický stav vozidiel
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom akcie je podľa neho pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky na cestách v Žilinskom kraji. „Akcia bude zameraná najmä na kontrolu technického stavu motorových vozidiel, meranie nápravových tlakov a celkovej hmotnosti vozidiel, kontrolu dodržiavania sociálnej legislatívy v doprave, kontrolu povinnej výbavy a kontrolu dodržiavania ustanovených rýchlostí jazdy vozidiel. Ďalej kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel, odhaľovanie priestupkov v dynamike cestnej premávky, ktoré sú hlavnými príčinami vážnych dopravných nehôd, zisťovanie trestných činov, pátranie po osobách, odcudzených veciach a motorových vozidlách,“ uviedol krajský policajný hovorca.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM