Jozef Milan Rôzne

Daň za návrat zimy: Tri autá na streche, dva v sebe

Hasičom Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku pridal návrat sneženia a mrznutia na liptovské cesty prácu. Vo štvrtok vykonali zaraz štyri výjazdy ku dopravným nehodám hlavne v južných častiach okresu.

Ilustračný obrázok k článku Daň za návrat zimy: Tri autá na streche, dva v sebe
Foto: Eva Viestová

Podsuchá

Prvá nehoda sa stala na štátnej ceste č. 59 pri Podsuchej, kde bolo osobné auto prevrátené na streche. Hasiči vykonali predlekárske ošetrenie vodičky, ručne prevrátili auto na kolesá a za pomoci navijaku ho vytiahli na krajnicu. Auto zabezpečili proti vzniku požiaru. Na spiatočnej ceste o dvesto metrov ďalej hasiči zase prevrátili druhé osobné auto na kolesá a vytlačili ho na krajnicu. Vodičovi sa nič nestalo.

Hubová

O tri hodiny neskoršie boli privolaní ku dopravnej nehode dvoch osobných áut na štátnej ceste č. 18 pri Hubovej. Hasiči vyznačili nehodu výstražnými kužeľmi, autá zabezpečili proti vzniku požiaru a pomohli naložiť tri zranené osoby do sanitiek. Za pomoci hydraulického náradia pomohli otvoriť dvere jedného havarovaného auta a vyhľadali doklady s peňaženkou. Po zdokumentovaní nehody príslušníkmi polície hasiči pozbierali úlomky skla a plastov do zbernej nádoby. K úniku PHM a prevádzkových kvapalín nedošlo.

Liptovské Revúce

Vo večerných hodinách bolo mužstvo privolané aj ku dopravnej nehode osobného auta v obci Liptovské Revúce. Auto sa nachádzalo prevrátené na boku a privalilo dve osoby. Hasiči za pomoci drevených podpier auto stabilizovali a pomocou hydraulických vankúšov auto nadvihli, dve osoby vytiahli a naložili do sanitky RZP. Po zdokumentovaní nehody príslušníkmi polície miestny traktor auto odtiahol na blízku farmu.

zdroj: or hazz, Ján Ondruška; ilustračné foto: rescueonline.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM