Jozef Milan Správy

Definitívne výsledky: Smer potvrdil prvenstvo aj v Ružomberku. KDH sa prepadlo na 6. miesto!

Ružomberčania hlasovali za celoslovenského víťaza. V Národnej rade by radi videli už len tri ďalšie strany. To, že medzi nie je Kresťanskodemokratické hnutie, je len potvrdením ťažkej prehry tohto subjektu na celoslovenskej úrovni.

Ilustračný obrázok k článku Definitívne výsledky: Smer potvrdil prvenstvo aj v Ružomberku. KDH sa prepadlo na 6. miesto!
Zdroj: TASR

Strana Roberta Fica skončila v meste Ružomberok na prvom mieste so ziskom 3 792 hlasov, čo je 26,4 percenta z celkového počtu platných hlasov. Druhý najvyšší počet hlasov, a to 1 979 získala strana OĽaNO-NOVA, teda 13,4 percenta platných hlasov. Trojicu najpopulárnejších strán uzatvára SaS, ktorej vyjadrilo dôveru 1 782 hlasujúcich (12,4%).

Právo rozhodnúť o zložení Národnej rady využilo 61,5 percenta zo všetkých Ružomberčanov s právom hlasovať, čo znamenalo 14 358 platných blasov. Volebná účasť na Slovensku dosiahla 59,82 %. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov parlamentných volieb, ktoré zverejnila Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

Viac ako dva percentá hlasov sa v Ružomberku ušlo aj stranám SNS (10,7%), ĽS Naše Slovensko (10,2%), KDH (8,5%), #SIEŤ 5,9% a SME RODINA – Boris Kollár (5,7%)

Ak by o zložení snemovne rozhodovali výlučne Ružomberčania slovenský parlament by mal štyri politické strany. Pred jeho bránami by zostalo všetkých ostatných 15 kandidujúcich politických subjektov.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM