Rôzne

Deň zmeny oslovil už tretí raz stovky zamestnancov Mondi SCP

Stovky zamestnancov celulózo-papierenského koncernu Mondi SCP Ružomberok sa v stredu zúčastnili v poradí tretieho dobrovoľného Dňa zmeny, poučnej zážitkovej propagácie bezpečnosti práce, správneho poskytnutia prvej pomoci, zdravej stravy a pohybu či rôznych environmentálnych aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Deň zmeny oslovil už tretí raz stovky zamestnancov Mondi SCP
Foto: Jozef Milan

Čo mohli zamestnanci robiť

  • firma ich vyzvala na deň bez auta – a ak prišli na bicykli, mohli si ho nechať nastaviť tak, aby si neničili zdravie
  • prebiehal zber použitych mobilov a kuchynského oleja, ako aj na skrášlenie pracoviska rastlinami – najlepší mohli vyhrať prelet helikoptérou ponad podnik
  • šéfkuchár Vladimír Morochovič dával tipy na zdravé jedlo
  • zamestnanci mohli na stacionárnych bicykloch vybicyklovať co najviac peňazí na projekt Zdravý chrbátik; naučiť sa zachrániť dusiaceho sa človeka; zažiť, aké nebezpečné môžu byť rotujúce zariadenia a vyskúšať si ručnú výrobu papiera
  • zamestnanci môžu podať projekt na zlepšenie svojho okolia bydliska (celkovo sa venuje suma 15.000 EUR)

„Treba si v každodennom zhone nájsť chvíľu, keď sa zastavíme a pozrieme, čo by sme mohli urobiť inak, lepšie a nechať sa inšpirovať. U nás výborne zaúčinkovalo, že to robíme formou zážitkov. Dobrých rád dostávame v živote veľa, ale len intenzívne zážitky nás prinútia niečo naozaj zmeniť k lepšiemu,“ uviedol prezident Mondi SCP Roman Senecký.

Bezpečnosť práce nie je o príkazoch

Základ bezpečnosti práce nie je podľa prezidenta vo vylepovaní príkazových tabúľ či plagátov. „Podstatou je nastavenie chovania ľudí, aby si zbytočne neublížili. Musíme si dávať na seba pozor aj navzájom, veď tu žijeme a pracujeme spolu ako jeden tím,“ pokračoval Roman Senecký s tým, že ústrednou témou tejto každoročne opakujúcej sa firemnej akcie je zdravý životný štýl a práca s komunitou.

zdroj: tasr/ mondi scp

Deň zmeny v Mondi SCP
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM