Ivana Milanová Kultúra

Deti a Vianoce

Deti zo Špeciálnej základnej školy vo svojej akadémií v stredu, 14.decembra, v kine Kultúra ukázali, ako sa tešia na prichádzajúce Vianoce.

Keď sa povie Vianoce, v mysli sa vynoria darčeky, stromček, betlehem, vianočný šalát alebo punč. No pod stromčekom nie sú len darčeky, ale aj usmiate tváre detí, a na tomto vianočnom koncerte bola radosť v očiach malých i väčších žiakov evidentná.

Väčšinu hodinového programu vyplnili vianočné piesne v podaní detí z viacerých tried, ktorých je na škole 13 s celkovým počtom žiakov 96. V krátkych scénkach sa predstavili dievčatá ako jagavé snehové vločky, ale aj studení snehuliaci, ktorí však majú horúce srdiečka od pomoci zatúlanému psíkovi. Hladným a premrznutým zvieratkám z lesa zase deti priniesli niečo pod zúbky, aby aj oni vedeli, že Vianoce nie sú len sviatkami hodovania a sedenia v teple pre vyvolených, ale aj pomoci tým, ktorí to potrebujú. Najodvážnejšími na pódiu boli asi chlapci koledníci, ktorí i keď prešli dlhú cestu z Betlehema, neboli unavení a zo srdca vinšovali pokojné sviatky a šťastný nový rok.

Žiaci základnej školy z Malých Tatier (ako sa sami nazývajú) vedia nielen pekne spievať, tancovať a recitovať, ale majú aj šikovné ruky, o čom sa mohli zúčastnení presvedčiť hneď pri vstupe. Ich vianočné výtvory a ozdoby si mohli zakúpiť za symbolickú cenu. Všetci účinkujúci a obetavé pani učiteľky sa rozlúčili spoločnou, isto najznámejšou koledou Tichá noc, ktorú pomáhalo spievať celé publikum.

Deti a Vianoce
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM