František Trstenský Rôzne Správy

Detská univerzita oslávi 10. výročie

Na akademickej pôde Katolíckej univerzity v Ružomberku sa od 3. júla do 7. júla 2017 uskutoční už desiaty ročník Detskej univerzity.

Ilustračný obrázok k článku Detská univerzita oslávi 10. výročie
Zdroj: KU v Ružomberku

Pestrý program je určený deťom od 8 do 14 rokov a budú tvoriť prednášky a workshopy z informatiky, matematiky, geografie, žurnalistiky, zdravotníctva, chémie, filozofie, náboženstva, výtvarnej i hudobnej výchovy, náboženstva, nemeckého, ruského a talianskeho jazyka a i.

Aktivity pre deti pripravujú pedagógovia a študenti z Pedagogickej a Filozofickej fakulty a Fakulty zdravotníctva KU v Ružomberku a hlavný organizačný a pedagogický patronát má na starosti Katedra predškolskej a elementárnej pedagogiky. Tradičnou súčasťou podujatia bude slávnostná imatrikulácia a v závere detská konferencia so slávnostnou promóciou.

Zdroj: KU v Ružomberku

Cieľom Detskej univerzity je poskytnúť deťom kvalitnú a primeranú alternatívu na trávenie prázdninového času. Želáme si, aby sa cesta za poznávaním nového a hodnotného naplno rozvinula prostredníctvom programu, ktorý pre malých študentov spoločne pripravíme.

Aj preto bude štúdium malých vysokoškolákov sprevádzať motto: Dobrodružná cesta za poznaním.

Termín prihlasovania na Detskú univerzitu: 3. máj 2017 od 8.00 hod. do 17.00 hod. na webovej stránke: du.ku.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM