František Trstenský Rôzne Správy

Detská univerzita slávila tento rok 10. výročie

Detská univerzita na Katolíckej univerzite Ružomberku má už svoju tradíciu. Malých študentov, ktorí chcú vedieť viac o svete, privítala tento rok už desiatykrát.

Ilustračný obrázok k článku Detská univerzita slávila tento rok 10. výročie
Zdroj: KU v Ružomberku

Organizáciu Detskej univerzity zabezpečila Pedagogická fakulta, ale do samotnej realizácie sa zapojili aj Filozofická fakulta a Fakulta zdravotníctva. Bola zameraná na žiakov základných škôl od 8 do 14 rokov. Cieľom Detskej univerzity 2017 bolo poskytnúť deťom kvalitnú a primeranú alternatívu na trávenie voľného prázdninového času.

Patrila k začiatku prázdnin, začala 3. júla 2017.

Aktivity Detskej univerzity boli zamerané na motto – Dobrodružná cesta za poznaním. Malí študenti sa presúvali cez jednotlivé oblasti vzdelávania a výchovy pomocou prednášok a workshopov z filozofie, biológie, informatiky, geografie, chémie, sociálnej práce, náboženstva, žurnalistiky, zdravotníctva, multikultúry, hudobnej výchovy, slovenského, talianskeho a nemeckého jazyka. Deti si mohli pozrieť divadelné predstavenia Divadla Portál a Divadla na doske, vystúpenie skupiny historického šermu Staroslovania a v rámci prednášok sa zaoberali stredovekou matematikou aj talianskou kultúrou. Študentom sa na pódiu predstavili aj redaktori a moderátori Rádia Lumen a prezradili im zaujímavosti o vysielaní a práci v rádiu. Detská univerzita bola ukončená konferenciou a slávnostnou promóciou.

Želáme si, aby sa cesta za poznávaním nového a hodnotného naplno rozvinula prostredníctvom programu, ktorý pre malých študentov spoločne pripravujeme každý rok.

Detská univerzita slávila tento rok 10. výročie
5
Galéria
Zdroj: KU v Ružomberku
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM