Ivana Milanová Rôzne

Detskú univerzitu ukončilo 53 malých študentov

Teologická fakulta Katolíckej univerzity v Ružomberku (TF KU) už 4. rok organizuje pre deti počas prvého prázdninového týždňa Detskú univerzitu.

Ilustračný obrázok k článku Detskú univerzitu ukončilo 53 malých študentov
Zdroj: TASR

Tento rok bolo na Detskej univerzity TF KU v Košiciach prítomných 53 detí vo veku 9 až 16 rokov. Deťom sa o zaujímavý program postarali pedagógovia a doktorandi TF KU, no taktiež aj pozvaní hostia.

Program začal v pondelok 4.7. slávnostnou imatrikuláciou, pokračoval zoznamovačkami v skupinkách, nakoľko deti sú vekovo rozdelené do 4 skupiniek. Následne deti absolvovali prednášku, ktorá ich uviedla do tajov vysokoškolského štúdia, mali možnosť spoznať základy sociálnej práce, spoznať Druhý Vatikánsky koncil, oboznámiť sa s cirkevnými dejinami, vypočuť si príbehy z misií či skúsenosti z púte do Santiago de Compostella.

Deti čakalo ešte množstvo zaujímavých prednášok zo sociálnej práce, náuky o rodine, teológie či prvej pomoci alebo taliančiny. Súčasťou bolo aj množstvo hier, návšteva kina či Kulturparku. Tak ako aj počas bežného vysokoškolského štúdia, aj deti na Detskej univerzite tvorili záverečné práce, avšak zábavnou formou. Po úspešnom absolvovaní prednášok a záverečných prác čakala deti v piatok 8.7. slávnostná promócia, na ktorej im dekan TF KU odovzdal diplomy.

Autor: František Trstenský

Čítajte tiež:

KINO KULTÚRA: Filmové predstavenia od štvrtka do stredy

Pod kolesami vlaku skončili na Liptove dvaja ľudia: Ružomberčan zrážku neprežil

Úspešný rodák z Ružomberka oslavuje životné jubileum. O koho sa jedná?

Detskú univerzitu ukončilo 53 detí
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM