Jozef Milan Rôzne

Deviataci a ich rodičia riešia prihlášku na strednú školu. Poradíme?

Jednou z nie mnohých možností, ktoré poskytuje Liptov v oblasti stredného odborného vzdelávania, je aj najstaršia lesnícka stredná škola - SOŠ lesnícka J. D. Matejovie v Liptovskom Hrádku. V minulom roku prešla významnou obnovou.

Ilustračný obrázok k článku Deviataci a ich rodičia riešia prihlášku na strednú školu. Poradíme?
Zdroj: Dnes24.sk

Na nepoznanie sa zmenila budova školy i školského internátu, ktorý poskytuje prechodný domov približne pre 160 žiakov z celého Slovenska. So stavebnými úpravami sa začalo vlani v septembri. Lesnícka škola, ktorej zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj, vznikla v roku 1796 a patrí medzi najstaršie vzdelávacie inštitúcie na Slovensku. „Budovy školy boli postavené v rokoch 1956 a 1970, a od tejto doby neboli do nich vložené žiadne investície. Okná boli zničené, nedali sa otvárať a fúkalo cez ne. Ich rekonštrukcia priniesla zvýšenie energetickej úspory, zníženie hlučnosti a nová fasáda zase zatraktívnila vzhľad budov,“ uviedol zástupca riaditeľa školy Edmund Hatiar.

S kompletnou obnovou sa začalo vlani v septembri a financoval ju kraj. „Touto investíciou vo výške takmer 600 000 eur sa zlepšia tepelno-izolačné vlastnosti budovy a zvýši sa tepelná pohoda a rovnako očakávame úsporu na energiách,“ doplnil predseda ŽSK Juraj Blanár.

Zdroj: ŽSK, Jarmila Ševčíková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM