Futbal

Diera do slovenského futbalového sveta! Ružomberok remizoval v Trenčíne

V 6. kole Fortuna ligy vybojovali ružomberskí doteraz najcennejšiu remízu, keď po prehratom prvom polčase na novom trenčianskom trávniku dokázali v tom druhom zápas otočiť. Úradujúceho majstra pripravili v tomto ročníku vôbec o prvé body a strelili mu prvý gól.

Ilustračný obrázok k článku Diera do slovenského futbalového sveta! Ružomberok remizoval v Trenčíne
Zdroj: TASR

AS Trenčín – MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Góly: 5. Koolwijk – 63. Lovás. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Kleščík – J. Maslo, Boszorád, ČK: 90.+4 J. Maslo (po druhej ŽK), 2832 divákov

AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík, Rundič, Madu – Lobotka – Guba (67. Bala), Rabiu (67. Wesley), Bero, Van Kessel – Koolwijk (81. Holúbek)

MFK Ružomberok: Tofiloski – Boszorád, J. Maslo, Rosa, Lupták – Nagy, Kružliak – Zošák, Ďubek (89. Masaryk), Faško (56. Jakubko) – Lovás (79. Cheptine)

Trenčania mali ideálny vstup do zápasu a od úvodných minút udávali tempo zápasu. Z dvoch rohových kopov síce ešte nič nevyťažili, ale po centri Gubu osamotený Koolwijk bez problémov dopravil loptu za chrbát bezmocného Tofiloského – 1:0. V 12. min. mal druhý gól na kopačke Rundič, jeho tvrdá strela z priameho kopu však skončila na konštrukcii ružomberskej brány. Silnú štvrťhodinu Trenčína ukončil Bero, ktorý nedokázal využiť zaváhanie Tofiloského. Hostia sa postupom času dostali do zápasu a snažili sa byť domácim vyrovnaným súperom. Po dvadsiatich minútach hry mohol vyrovnať Maslo. Jeho hlavička po rohovom kope iba tesne minula ľavú tyč. Na opačnej strane osamotený Guba nastrelil iba gólmana. V 23. min. neváhal Lovás a prudkou strelou z 21 m poriadne natiahol Šemrinca. V závere polčasu chyboval Rosa, z uhla sa na bránu rútil Van Kessel, no trafil iba nohu gólmana. O chvíľu Bero zamotal hlavy obrancom a po kontakte s jedným z nich v šetnástke spadol, no hlavný rozhodca nariadil len odkop od brány.

Po prestávke sa Trenčín snažil čo najrýchlejšie pridať druhý úspech. Blízko k nemu mal Van Kessel, ktorý prudký center Čögleya usmernil iba do brvna. Aktivita na domácich kopačkách pokračovala naďalej, hostia spod Čebraťa sa museli mať na pozore. Z viacerých zaujímavých príležitostí ale domáci nedokázali skórovať, a tak udreli hostia. Najskôr Jakubka v ťažkej pozícii vychytal Šemrinec, následne sa k lopte dostal Lovás a umiestnenou strelou k tyči vyrovnal na 1:1. Séria Igora Šemrinca bez inkasovaného gólu sa napokon zastavila na čísle 513 minút. Hostia ožili a boli nebezpeční, naskytla sa im aj jedna dobrá brejková situácia, ktorú však gólom nezakončili. Pätnásť minút pred koncom vyskúšal šťastie z veľkej vzdialenosti Rundič a poriadne natiahol Tofiloského. Záverečný očakávaný tlak Trenčína sa nedostavil. Hostia si preto odviezli cenný bod, pričom mohli aj viac. To by ale striedajúci Jakubko v nadstavenom čase hlavičkou musel skórovať.

Trenčín - Ružomberok 1:1
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM