Ivana Milanová Krimi

Dievčatá (13, 8) ušli z domu a pátrala po nich polícia. Všetko kvôli opitým rodičom...

Tento týždeň riešili mestskí policajti nešťastný prípad jednej ružomberskej rodiny. Dve sestry ušli od opitých rodičov. Zasiahnuť musela kurátorka z úradu práce sociálnych vecí a rodiny.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatá (13, 8) ušli z domu a pátrala po nich polícia. Všetko kvôli opitým rodičom...
Zdroj: Webnoviny.sk

V stredu 24. augusta preverovala hliadka mestskej polície telefonické oznámenie, v ktorom oznamovateľka uviedla, že má problém s deťmi.

Po príchode na miesto hliadka zistila, že oznamovateľke z domu ušli dve maloleté dcéry vo veku 13 a 8 rokov.

Mestskí policajti si zobrali fotky a po dievčatách pátrali po zvyčajných miestach o ich popise informovali aj ostatných kolegov. Vec samozrejme oznámili aj úradu práce sociálnych vecí a rodiny, kde sa vecou začala ihneď zaoberať kurátorka.

Dievčatá sa hliadkam nájsť nepodarilo, no vo večerných hodinách matka oznámila, že mladšia z dcér sa vrátila domov. Až nasledujúce ráno sa podarilo nájsť aj staršiu sestru, keď ju na základe telefonického oznámenia našla hliadka na železničnej stanici.

Dievča bolo prevezené na úrad ku kurátorke a bola kontaktovaná aj matka dievčaťa.

Týmto sa však vec pre mestskú políciu nekončila, pretože večer vo štvrtok 25. augusta požiadala kurátorka o ďalšiu spoluprácu. Kurátorku totiž kontaktovala staršia dcéra, ktorá uviedla, že rodičia majú byť pod vplyvom alkoholu, čo je aj dôvod jej úteku. Na adrese pobytu sa však už nenachádzali, hliadka našla dcéru aj s matkou na stanici. Matka javila známky požitia alkoholu, preto po porade s kurátorkou bolo dievča odvezené ku starej mame a ďalej vo vecí koná oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.

Prečítajte si tiež:

Cez víkend čaká motoristov prechádzajúcich okolo Hubovej značné obmedzenie premávky

Agresívny Bulhar napadol v ružomberskom bare dvoch mladíkov, jedného bodol

Zdroj: Mestská polícia Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM