Ivana Milanová Správy

DNES POZOR NA CESTÁCH: Osobitná kontrola v Žilinskom kraji

Policajti vo štvrtok 14. apríla 2016 vykonajú na území Žilinského kraja osobitnú kontrolu zameranú na kontrolu dodržiavania povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.

Ilustračný obrázok k článku DNES POZOR NA CESTÁCH: Osobitná kontrola v Žilinskom kraji
Zdroj: TASR

Polícia v Žilinskom kraji pokračuje na cestách vo vykonávaní osobitných kontrol s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

Nezabúdajme, na cestách sa navzájom rešpektujme, správajme sa disciplinovane, ohľaduplne, dodržiavajme dopravné predpisy a nepreceňujme svoje schopnosti. Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách.Vidieť a byť videný je životne dôležité nielen pre vodičov motorových vozidiel, ale najmä pre chodcov a cyklistov, ktorí sú pri zrážke s motorovým vozidlom oveľa viac ohrození ako osádka vozidla. O to viac by mali dbať na svoju bezpečnosť.

Prajeme plynulú jazdu a pevné nervy.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM