Jozef Milan Samospráva

Do Čutkovskej doliny sa dostanete po chodníku (autá vám nebudú znepríjemňovať prechádzku)

Obyvatelia mesta a predovšetkým najväčšieho sídliska Klačno sa isto potešia, keď dodávateľ dokončí chodník pre peších na ulici Čremošná. Vstupná trasa do Čutkovskej doliny tak bude o niečo bezpečnejšia a komfortnejšia, a to hlavne pre mamičky s kočíkmi.

Ilustračný obrázok k článku Do Čutkovskej doliny sa dostanete po chodníku (autá vám nebudú znepríjemňovať prechádzku)
Foto: Jozef Milan

V minulom roku Mesto vyčlenilo na investičnú akciu Chodník pre peších Čremošná prostriedky vo výške 50 tis. €, ktoré boli použité na preložky sietí a prípravu podkladu. Na dokončenie akcie v tomto roku je v rozpočte pripravených ďalších 35 tis. €. „Chodník bude viesť popri komunikácii do Čutkovskej doliny. Cesta sa zachová v pôvodnej šírke s tým, že chodník bude zarezaný do svahu. Je navrhovaný z betónovej zámkovej dlažby šírky 1500 mm, s nábehovým obrubníkom,“ informoval Pavol Dobrodej, vedúci oddelenia investícií a komunálnych služieb MsÚ. Budovaný chodník sa začína pri poslednom dome od vjazdu do Čutkovskej doliny a končí sa pri Kolibe u dobrého pastiera.

Vzhľadom na veľkú vyťaženosť vstupnej cesty do Čutkovskej doliny (hlavne v letnom období) je zrejme nesprávne predpokladať, žeby peším návštevníkom vystačil samotný chodník. Jeho vybudovanie však jednoznačne prinesie viac bezpečnosti a pohody na tejto komunikácii.

Chodník do Čutkovskej doliny
5
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM