Jozef Milan Rôzne

Do letného kina v Lipt.Sliačoch?

Amfiteáter na Pažitiach v Liptovských Sliačoch (Strednom), ktorý je centrom kultúrneho života obce, bude slúžiť aj na premietanie filmov v prírode. Obec získala dotáciu 8-tisíc eur na zakúpenie premietacej techniky a ozvučenia z programu Náš vidiek.

"Radi by sme využívali amfiteáter ako viacúčelový priestor, preto nám napadlo urobiť z neho aj kino v prírode,“ vysvetlil Ján Ondrejka, starosta Liptovských Sliačov, najväčšej liptovskej obce. Na premietanie bude slúžiť veľké plátno s rozmermi štyri krát tri metre a špeciálny dataprojektor. Prvý film by mohli Sliačania, ale aj ľudia z okolia, vidieť už toto leto.

Amfiteáter v Liptovských Sliačoch je, najmä v lete, kultúrnym srdcom obce. Na jeho pódiu pravidelne organizujú celú plejádu kultúrnych a spoločenských podujatí, z ktorých najvýznamnejší je folklórny festival Liptovské dni matky, ale aj tradičné Sadenie májov alebo silová súťaž Železný muž. Obyvateľom Liptovských Sliačov slúži už viac ako desať rokov.

Obľúbenosť a vysoká návštevnosť pravidelného putovného festivalu Bažant kinematograf v parku Š.N.Hýroša v Ružomberku na začiatku letných prázdnin je predpokladom na domnienku, že na Pažite na letné predstavenia pod holým nebom budú chodiť nielen domáci, ale aj obyvatelia blízkych obcí a Ružomberka.

Zdroj: www.liptov.sme.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM