Jozef Milan Samospráva

Dobrá správa: Mesto - až na výnimky - neplánuje zvyšovať dane pre rok 2014

Mestská rada na stredajšom rokovaní odporučila zastupiteľstvu schváliť doplnok ku VZN, ktorým sú zachované sadzby dane z roku 2013 aj pre nasledujúci rok. Výnimkou sú sadzby za umiestnenie sklápacej garáže a za vyhradenie miesta pre parkovanie vozidiel TAXI služba na ulici A.Bernoláka.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa: Mesto - až na výnimky - neplánuje zvyšovať dane pre rok 2014
Zdroj: TASR

Všeobecne záväzné nariadenie o miestnych daniach, ktoré bude schvaľované poslancami a bude platiť pre budúci rok, upravuje dane z nehnuteľností, za psa, za užívanie verejného priestranstva, daň za ubytovanie, za predajné automaty a nevýherné hracie prístroje.

Zvýšená sadzba za sklápacie garáže

Oproti súčasnému stavu sa schválením doplnku VZN zvýši sadzba za umiestnenie sklápacej garáže z 0,056 €/m2/deň na 0,07 €/m2/deň, čo v absolútnych číslach pri zábere 15 m2 predstavuje zvýšenie o temer 80,–€/rok. Zvýšením sadzby za sklápacie garáže sa očakáva rušenie záberov verejného priestranstva pre sklápacie garáže.

Taxíky na Bernolákovej

Sadzba za vyhradenie miesta pre parkovanie vozidiel TAXI služba na ulici A. Bernoláka sa z pôvodnej sadzby 0,06 €/m2/deň rozdelila podľa počtu dní nasledovne do 10 dní na 0,14 €/m2/deň, od 10 do 30 dní na 0,10 €/m2/deň a nad 30 dní na 0,06 €/m2/deň.

Zníženie sadzby o 1 cent

Sadzba za stavby na ostatné podnikanie a na zárobkovú činnosť, skladovanie a administratívu súvisiacu s ostatným podnikaním a so zárobkovou činnosťou v meste Ružomberok a jednotlivých častiach obce sa podľa návrhu má znížiť o 0,01 €/m2.

zdroj: ruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM