Erik Bojničan Rôzne

Dobrá správa pre Liptov: Nová linka priamo s Varšavou a nielen to, pozrite detaily

Už onedlho nastanú v doprave medzi Liptovom a poľskou metropolou zmeny, ktoré potešia domácich a zároveň by mohli pomôcť zvýšiť prílev turistov. Pozrite si, aké novinky sa chystajú!

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Liptov: Nová linka priamo s Varšavou a nielen to, pozrite detaily
Foto: Jozef Milan

Už o niekoľko dní začne fungovať pravidelné autobusové spojenie medzi metropolou Poľska a Liptovským Mikulášom. Od 15. decembra sa začne lietať na linke Varšava – Poprad. Podporiť by to malo turistické strediská v regióne.

Víkendové autobusové spojenie

Poľský autobusový prepravca PKS Polonus v piatok 18. decembra spúšťa pravidelné víkendové spojenie z Varšavy do Liptovského Mikuláša. Autobusy budú z Varšavy vyrážať v piatok a v sobotu vo večerných hodinách a cieľovú stanicu dosiahnu na druhý deň ráno. Opačným smerom sa vydajú vždy o deň neskôr, teda v sobotu a v nedeľu večer.

Lietadlom z Varšavy do Popradu

Chystá sa aj nová letecká linka z Varšavy do Popradu. „Vlaňajší pilotný ročník leteckého spojenia Popradu s Rigou sa osvedčil a splnil naše očakávania. Dokázali sme nahradiť výpadok dovolenkárov z Ruska a Ukrajiny, ba čo viac, počet návštevníkov ešte stúpol. Lotyšský dopravca airBaltic sa preto už 15. decembra rozhodol prevádzkovať novú linku Varšava – Poprad,“ informovala riaditeľka popradského letiska Ivana Herkeľová. Lietať sa bude raz týždenne v utorok. Prepravca zároveň zriadil aj dve mimoriadne spojenia 7.1. a 14.1. Prepravu pasažierov budú zabezpečovať najpopulárnejšie dvojprúdové lietadlá Boeing 737–300 do 10. marca 2016.

Konkurencia je veľká

Poľský trh je pre liptovských podnikateľov v cestovnom ruchu mimoriadne zaujímavý. Bez zlepšovania dopravného prepojenia sa ale tažko podarí prilákať viac turistov. "Verím, že obe linky potvrdia svoju opodstatnenosť a na konci sezóny budeme môcť konštatovať podstatný nárast návštevníkov od našich severných susedov,“ konštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Zdroj: tasr; ilustračné foto: rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM