Jozef Milan Rôzne

Dobrá správa z Mondi: Potrubia prestanú špatiť sídlisko a Mesto

Potrubný most, ktorý vedie z podniku Mondi SCP do areálu Solo, bude demontovaný. Firma sa dohodla s dodávateľom Gemini5sk na demontáži konštrukcie do polovice februára budúceho roka s tým, že práce sa začnú v pondelok 9. decembra. Namiesto potrubného mosta tak vznikne zatrávnená plocha.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa z Mondi: Potrubia prestanú špatiť sídlisko a Mesto
Foto: Jozef Milan / Zdroj: Dnes24.sk

„Tak ako sme deklarovali v priebehu tohto roku, potrubný most bude asanovaný. Po odstavení posledných živých energií v tomto moste zásobujúcich výrobný podnik v areáli Solo sme začali jednania o demontáži mosta a dnes sú jasné termíny, kedy sa Ružomberok tohto pozostatku minulosti definitívne zbaví,“ hovorí Peter Svajčiak, riaditeľ inžinieringu v Mondi SCP. Ukončenie prác je naplánované na 13.2.2014.

Dopravné obmedzenia

V súvislosti so stavebnými prácami súvisia aj dopravné obmedzenia pre peších, vozidlá, aj MHD.„Vopred sa za prípadné zdržania či obmedzenia ospravedlňujeme, je to krátkodobé utrpenie pre dlhodobý zisk, ktorým bude zas o niečo krajší Ružomberok,“ dodáva riaditeľ.

História

Potrubný most bol vybudovaný v 60.rokoch minulého storočia a slúžil ako technologické prepojenie vtedy dvoch existujúcich lokalít výroby celulózy a papiera – Solo a Supra. Dnes už firma funguje len v lokalite Supra. V rozvodoch prúdili chemikálie, para či elektrina. Rekonštrukcia rozvodov tepla v meste na teplovodné a ukončenie výroby poslednej firmy v areáli Solo boli impulzom pre začatie asanácie. Dnes už v demolácii nič nestojí v ceste a sídlisku Roveň sa tak opäť o niečo skrášli prostredie, v ktorom je situované.

zdroj: Mondi SCP; Ľubomír Čech, manažér pre komunikáciu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM