Rôzne

Dôležité INFO pre cestujúcich na železniciach: Aké zmeny nastali na tratiach v našom regióne?

Ak cestujete vlakmi, zbystrite pozornosť. Železnice menili cestovné poriadky, čo sa dotklo aj spojov v Žilinskom regióne. Pozrite si radšej včas, aké zmeny nastali.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité INFO pre cestujúcich na železniciach: Aké zmeny nastali na tratiach v našom regióne?
Zdroj: TASR

Úprava cestovného poriadku vlakov, ktorá vstupuje do platnosti od dnešného dňa, prináša niekoľko zmien aj pre Žilinský kraj. Štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) napríklad posilňuje vlaky v rannej špičke a zlepšuje spojenie s krajským mestom na úseku Žilina – Liptovský Mikuláš pre cestujúcich z regiónu Liptovského Mikuláša. A to predĺžením trasy dvoch regionálnych expresov, ktoré doteraz premávali len v úseku Žilina – Vrútky – Ružomberok.

Po novom tak pôjde regionálny expres o 5.32 h z Liptovského Mikuláša cez Ružomberok do Žiliny a v opačnom smere pôjde vlak zo Žiliny o 14.10 h cez Ružomberok s príchodom do Liptovského Mikuláša o 15.27 h. „Predĺžením trasy regionálnych vlakov sa zlepšilo spojenie pre cestujúcich, ktorí v čase rannej a popoludňajšej špičky cestovali do práce alebo domov,“ opísala hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.

Čas jazdy bude predĺžený

Rýchliky, ktoré jazdia medzi Bratislavou a Košicami a sčasti obsluhujú aj región Žilinského kraja, čiže mestá Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Vrútky či Žilinu a Považskú Bystricu, budú mať pre práce na koľajniciach a s nimi spojené výluky predĺžený čas jazdy o 13 minút. V rámci Žilinského kraja vypravuje ZSSK celkovo 139 diaľkových a 270 regionálnych vlakov, ktoré obsluhujú 104 staníc či zastávok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM