Futbal Futbal

Dôležité víťazstvo futbalovej Ruže prišlo v Michalovciach po temer dvoch mesiacoch

V 18. kole Fortuna ligy hrali ružomberskí futbalisti s MFK Michalovce. Tréner Ladislav Pecko pred zápasom sa vyjadril jasne: Potrebujeme bodovať a vyhrať. Podarilo sa, keď jeho tím strelil tri góly a iba jeden dostal. Ruža naposledy vyhrala 3. októbra v Skalici.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité víťazstvo futbalovej Ruže prišlo v Michalovciach po temer dvoch mesiacoch
Zdroj: TASR

MFK Zemplín Michalovce – MFK Ružomberok 1:3 (1:1)

Góly: 7. Vernon – 41. Boszorád, 50. Jakubko, 68. Faško. Rozhodoval: Ježík, ŽK: Hamuľak – Ondrek, Lupták, Boszorád, 1112 divákov.

MFK Zemplín Michalovce: Kelemen – Perez, Khubutia, Vernon, Šimčák – Sedlák – Kunca, Danko, Bayon (57. Mensah), Koscelník – Hamuľak (76. Montero)

MFK Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Rosa, Lupták (59. Lovás) – Ondrek – Zošák, Ďubek, Boszorád – Jakubko (73. Lačný), Faško (84. Gerát)

Na ťažkom teréne, ktorý ovplyvnilo predzápasové sneženie, začali lepšie domáci. Už v 7. minúte sa ujali vedenia, keď po centri Danka na dvakrát prekonal Tofiloského Vernon. V 12. min mohlo byť už 2:0, ale Dankovej strele chýbala razancia. V 20. min sa opakovala situácia z predchádzajúceho domáceho zápasu Michalovčanov, keď vypadlo umelé osvetlenie. Po asi pätnásťminútovej nútenej prestávke mali domáci naďalej hru vo svojej réžii a v 40. min Koscelník sám zoči-voči ružomberkému gólmanovi mieril len do neho. Heslo nedáš-dostaneš sa potvrdilo na druhej strane, keď na center Zošáka najvyššie vyskočil Boszorád a vyrovnal.

V druhom polčase sa obraz hry zmenil, na trávniku dominovali hostia. Tí svoju prevahu pretavili v gól už po piatich minútach, keď Jakubko poslal Ružomberok do vedenia. Od tohto momentu hostia diktovali tempo hry. V 60. min mohli domáci vyrovnať, ale Koscelník mieril tesne vedľa a o 4 minúty Mensahova strela tesne minula ružomberskú bránu. V 68. min už bol rozdiel v skóre dvojgólový, keď center z ľavej strany zužitkoval Faško. Michalovčania sa už v závere nezmohli na väčší odpor a preto zaslúžene vyhrali lepší a efektívnejší hostia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM