Jozef Milan Iné športy

Dva úrazy cyklistov na Malinom Brde: jeden vážny

Záchranári z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby Veľká Fatra v piatok 6.júla pomáhali dvom poľským cyklistom, ktorí sa zranili na freerideovej trati na Malinom Brde.

V poludňajších hodinách boli záchranári požiadaní o pomoc do Bike parku Malinô Brdo. Takmer súčasne sa v pásme lesa zranili dvaja cyklisti. Horskí záchranári na svojej internetovej stránke informujú, že poľský cyklista(32) narazil do stromu a utrpel vážne poranenia lopatky, zlomeninu stehennej kosti a pravdepodobne zlomeninu zápästia. **„Záchranári HZS mu okamžite poskytli prvú pomoc a privolali Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu Air – Transport Europe. Na nosidlách ho z lesného porastu transportovali na zjazdovku, pričom lekár VZZS musel zraneného uspať, aby ho mohli naložiť na palubu vrtuľníka,“ **uviedli záchranári.

V druhom prípade pomáhali zranenej poľskej cyklistke, ktorá si pri páde poranila nohu v oblasti členka. Záchranári HZS ju ošetrili a transportovali k údolnej stanici. Tam ju odovzdali známym, s ktorými odišla na ďalšie vyšetrenie.

zdroj: hzs.sk/ ruzomberok24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM