Krimi

Dvaja dospelí mladíci napájali alkoholom Patrika (16): Rodičom vytiahol z vrecka 15 eur

Obyvatelia ulice Športová oznámili v noci v posledný aprílový piatok, že na lavičkách v blízkosti ich bytoviek sa nachádza hlučná partia mladých ľudí. Išlo o troch mládencov, ktorí, keď zbadali prichádzajúcu hliadku mestskej polície, sa pokúšali z miesta utiecť.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja dospelí mladíci napájali alkoholom Patrika (16): Rodičom vytiahol z vrecka 15 eur
Zdroj: TASR

Po krátkej naháňačke hliadka mladíkov chytila a zistila ich totožnosť. Dvaja mládenci už boli „aspoň vekom“ dospelí, no tretí kamarát mal len 16 rokov. Dôvodom ich úteku nebolo len porušovanie nočného pokoja, ale aj to, že chlapci požívali na verejnosti alkoholické nápoje. „Boli podrobení orientačnej dychovej skúške, mestskí policajti boli zvedaví hlavne na výsledok skúšky u 16 ročného Patrika. Skúška bola pozitívna, mladistvý mal v dychu takmer 2 promile alkoholu. Alkohol mu umožnili požiť dospelí kamaráti, ktorým za to boli uložené blokové pokuty. Bez pokuty však neodišiel ani mladistvý, ten za požívanie alkoholických nápojov na miestach verejne prístupných dostal vzhľadom na svoj vek polovičnú výšku sankcie, teda 15 eur,“ informoval preventista MsP Roman Jankovič

Porušením zákazu požívať alkoholické nápoje osobám mladším ako 18 rokov sa ďalej zaoberá poverený príslušník mestskej polície, ktorý konanie mladistvého postúpi príslušným orgánom.

Zdroj: msp rk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM