Krimi Krimi

Fašiangová noc navyše: Čo ulica, to partia popíjačov, vrátane mladistvých Ružomberčanov

Hliadka mestskej polície, ktorá nastúpila v druhý marcový piatok do nočnej zmeny sa na nedostatok práce sťažovať nemohla. Okrem hliadkovej činnosti preverovali mestskí policajti aj veľa oznámení na mladých ľudí, ktorí sa venovali popíjaniu alkoholu na verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Fašiangová noc navyše: Čo ulica, to partia popíjačov, vrátane mladistvých Ružomberčanov
Foto: Jozef Milan

Podhora

Hneď o ôsmej hodine večer hliadka zamierila na ulicu Podhora, kde sa pri nákupnom centre Adria mala nachádzala skupinka opitých mladých ľudí. Po príchode na miesto našli troch chlapcov a dve dievčatá, ktorí pri sebe mali fľašu alkoholu. Pri kontrole totožnosti bolo zistené, že ide o mladistvé osoby vo veku 15 až 17 rokov. Následná dychová skúška ukázala, že 16-ročné dievča malo v dychu viac ako 1,2 a 15-ročný chlapec 1 promile alkoholu.

Námestie Andreja Hlinku

Ďalšiu partiu mladých ľudí si všimla hliadka, keď prechádzala Námestím Andreja Hlinku. Siedmi mladí muži na verejnosti požívali alkohol. Za porušenie všeobecne záväzného nariadenia mesta im boli všetkým na mieste uložené blokové pokuty.

Riadok

Na základe telefonického oznámenia vyslal operačný príslušník hliadku aj na ulicu Riadok, kde sa pri garážach mala nachádzať partia mladých ľudí, pričom jeden z nich sa mal váľať po zemi. Hliadka v uvedenej lokalite našla troch mladých ľudí, dvoch mládencov a jedno dievča. Jeden z chlapcov ležal na zemi a nebola s ním možná komunikácia kvôli množstvu požitého alkoholu. „Preto bola okamžite privolaná rýchla záchranná služba, ktorá 17-ročného chlapca odviezla do nemocnice. Hliadka potom vec oznámila rodičom. U ďalších dvoch mladistvých bola vykonaná orientačná dychová skúška, v obidvoch prípadoch pozitívna. Len 16-ročný chlapec mal v dychu jedno promile, 17-ročná kamarátka 0,58 promile alkoholu,“ informoval Roman Jankovič v posledných správach MsP Ružomberok.

Zdroj: msp rk; ilustračné foto: rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM