Futbal

Finále Slovnaft cup-u sa bude hrať pod Čebraťom

Členovia Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu rozhodli o tom, že finálový zápas Slovnaft Cupu sa odohrá na ružomberskom štadióne. Finálové stretnutie 44. ročníka najvyššej pohárovej súťaže vo futbale je naplánované na 1. mája 2013.

Ilustračný obrázok k článku Finále Slovnaft cup-u sa bude hrať pod Čebraťom
Foto: Jozef Milan

Kto môže bojovať o pohár

,,Šancu získať trofej majú obhajca trofeje MŠK Žilina, ktorý sa stretne so Spartakom Trnava a aktuálny líder Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava, ktorý bude o finále bojovať s MFK Košice. Prvé zápasy v Košiciach a Žiline sú na programe 9. apríla, odvety o týždeň neskôr 16. apríla," uvádza sa na oficiálnej internetovej stránke SFZ. Ružomberok tak druhýkrát privíta finále na svojom štadióne. To prvé sa odohralo pred viac ako dvadsiatimi rokmi, keď sa v roku 1991 stretli na našom štadióne FC Spartak Trnava a FC Nitra. Duel sa skončil víťazstvom Trnavy v pomere 1:0.

Zaujímavé finále?

,,Rozhodnutie nás samozrejme potešilo. Sme radi, že v Ružomberku sa bude hrať finále Slovnaft Cup-u, druhej najvýznamnejšej klubovej súťaže na Slovensku. Vieme, že je zaujímavé zloženie semifinálových dvojíc, tak veríme, že diváci v Ružomberku a okolí túto aktivitu ocenia svojou účasťou na zápase," povedal po zverejnení rozhodnutia športový riaditeľ MFK Michal Mertinyák. Organizátorom stretnutia je Slovenský futbalový zväz, MFK štadión dá do prenájmu.

zdroj: mfkruzomberok.sk; ilustracne foto: rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM