Jozef Milan Kultúra

FIREBALL-ovie HELENKA sa díva osemročnými očami na Husákovu normalizáciu

Divadelný súbor FIREBALL zo ZUŠ Ľ. Fullu postúpil so svojou hrou HELENKA na krajskú súťaž - 41.ročník Belopotockého Mikuláš. Inscenáciu kategórie divadlo mladých odohrá najbližšie v sobotu 11.apríla o 18.00 hodine v Kultúrnom dome v Hubovej, kam vás srdečne pozýva.

Ilustračný obrázok k článku FIREBALL-ovie HELENKA sa díva osemročnými očami na Husákovu normalizáciu
Zdroj: Dnes24.sk

Žiaci literárno – dramatického odboru ZUŠ Ľ. Fullu z divadelného súboru Fireball sa so svojou režisérkou Annou Mišurovou rozhodli tento rok siahnuť po dávnej minulosti a mladým ľudom priblížiť sedemdesiate roky Husákovej normalizácie. Divadelné predstavenie HELENKA reflektuje na obdobie, ktoré je stále aktuálne v kolektívnej pamäti žijúcich, ale už dostatočne zabalené spomienkami.

„Je to horúca tragikomédia o časoch dávno minulých, zaznamenaná s iróniou a naivitou. Na roky Husákovej normalizácie sa pozerá očami osemročného dievčatka. Je to kúzelný pohľad, kedy i to najhoršie nie je až také zlé a viera sa ešte nestala prázdnym pojmom. Ťaživá atmosféra komunistickej doby sa odľahčuje, ale nezjednodušuje. Spomínate si? Bratislavská lýra, spartakiáda, jednotné roľnícke družstvo a kádrové posudky. Inscenácia vám pripomenie celú absurditu totalitného systému. V hre nechýba smiech a plač, hruď vám stuhne, a pritom máte ešte úsmev na tvári. V detskej naivite a múdrosti narazíte na problém,“ hovorí o hre jej režisérka.

Predstavenie HELENKA súbor prihlásil do súťaže Liptovská ochotnícka scéna a odohral ho pred odbornou porotou v preplnenej sále kultúrneho domu v Likavke 20.marca 2015. Po rozhodnutí poroty dostal odporúčanie a postúpil na krajskú súťaž Belopotockého Mikuláš, kde 17.apríla 2015 v Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši o 10.00 hod. odohrá súťažne svoje predstavenie, na ktoré Vás srdečne pozýva.

Pokiaľ sa chcete stať súčasťou literárno – dramatického odboru ZUŠ Ľ. Fullu, pozývame Vás na talentové skúšky, ktoré sa uskutočnia 14. mája 2015 na Obvodovej ulici 23 v triede literárno – dramatického odboru.

Zdroj: Anna Mišurová, LDO ZUŠ Ľ.Fullu

FIREBALL-ovie HELENKA
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM